Χίος: Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με βόλτα στην πόλη

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, ο Σύλλογος Ποδηλατών Χίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου διοργανώνουν ανοιχτή ποδηλατάδα για όλους. Στις 5.30 μ.μ. οι φίλοι, μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Βουνακίου και μετά από μια σύντομη ενημέρωση θα ξεκινήσουν για το γύρο της πόλης.

Διαδρομή Α: Πλατεία Βουνακίου – Απλωταριά – Καλαμπόκα – Κουντουριώτου – Παράλια Χίου – Κόκκινος φάρος – Πράσινος φάρος – κάστρο – Πλατεία Βουνακίου
Διαδρομή Β ( για τους μικρούς): Πλατεία Βουνακίου – βόλτα στο Κάστρο – Πλατεία Βουνακίου.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες που θα πάρουν ένα καπελάκι δώρο για τη συμμετοχή τους, ενώ μπορούν να δείξουν την αγάπη μας για το περιβάλλον φέρνοντας μαζί τους πλαστικά καπάκια η άλλα ανακυκλώσιμα υλικά για τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που θα είναι στο χώρο από την ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι και στη Χίο έχουμε αυξητική τάση στη χρήση ποδηλάτου τόσο για επαγγελματικούς όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και μια αλλαγή νοοτροπίας τόσο όσων ποδηλατούν όσο και του κόσμου που κινείται στους δρόμους.

Χίος: Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με βόλτα στην πόλη

Καλό είναι να αποφεύγονται όμως τέτοιες εικόνες, το ποδήλατο να κλειδώνεται και να κλείνει τη διάβα στο πεζοδρόμιο.
Από την άλλη ο Δήμος μπορεί και πρέπει να έχει περισσότερα σημεία στάθμευσης για ποδήλατα και να δούμε επιτέλους στην πράξη να λειτουργούν ποδηλατόδρομοι στο νησί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου, σήμερα Σάββατο η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου θα κλείσει τμηματικά :
α) στο ένα ρεύμα από το ύψος του καταστήματος «PLAN Β» έως το ύψος του Ναυτικού Ομίλου Χίου με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο «Χανδρής» και
β) το ρεύμα από το Ξενοδοχείο «Χανδρής» μέχρι και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΜΠΟΥΡΤΖΙ»
από ώρα 17:30 έως και 18:30 προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση του Ποδηλατικού και Τριαθλητικού Σωματείου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος