Σε 145 συνολικά εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 1 στα Ψαρά και 3 στις Οινούσσες, προσέρχονται οι ψηφοφόροι της Εκλογικής Περιφέρειας Χίου. Μεταξύ αυτών των τμημάτων ένα εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών και ένα στις Δικαστικές Φυλακές Χίου.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με βάση την τελευταία αναθεώρηση του Φεβρουαρίου είναι 61.672 άτομα, ενώ ενσωματώθηκαν στους ειδικούς καταλόγους ακόμα 1497. Συνολικά δηλαδή 63.169 εκλογείς που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των 26 συνδυασμών που με 50 συνολικά υποψηφίους κατεβαίνουν στην Εκλογική Περιφέρεια της Χίου.
Στην ώρα τους έφθασαν οι εκλογικοί σάκοι, με το εκλογικό υλικό, σε όλα τα χωριά της Χίου και με τα καραβάκια της γραμμής σε Οινούσσες και Ψαρά.
Σε ότι αφορά τα Ψαρά ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει με δεδομένο ότι δεν έχει σήμα η κινητή τηλεφωνία που υποστηρίζει το τάμπλετ το οποίο έχει στη διάθεσή του ο δικαστικός αντιπρόσωπος, οπότε η αποστολή των αποτελεσμάτων θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Επίσης άμεση ήταν η αντικατάσταση του εκλογικού σάκου στο Εκλογικό Τμήμα του χωριού Εξω Διδύμα, όταν διαπιστώθηκε με την έναρξη των εκλογών ότι έλειπαν τα ψηφοδέλτια ενός κόμματος. Οπότε μετά την αντικατάσταση συνεχίστηκε κανονικά η ψηφοφορία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος