Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου, στη Χίο, εντοπίστηκαν την Τετάρτη 1η Απριλίου, 484 αυτοσχέδιες ρουκέτες, από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου.
Οι ρουκέτες που θα έπεφταν το βράδυ της Ανάστασης, στα πλαίσια του εκρηκτικού εθίμου του ρουκετοπόλεμου μεταξύ των ενοριών της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου στο Βροντάδο της Χίου, κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, όπως έχει συμβεί και σε άλλες δύο περιπτώσεις εντοπισμού και κατάσχεσης ρουκετών που προορίζονταν για το βράδυ της Ανάστασης.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, το πρωί, επίσης στο Βροντάδο, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο 236 αυτοσχέδιες ρουκέτες. Δέκα μέρες νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου, είχαν κατασχεθεί 355 αυτοσχέδιες ρουκέτες που είχαν βρεθεί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή του βουνού Αίπους στη Χίο. Συνολικά οι κατασχεμένες ρουκέτες ανέρχονται σε 1075 τεμάχια.
Κατασχέθηκαν και 309 κροτίδες
Επίσης την περασμένη Παρασκευή, 27 Μαρτίου, συνελήφθη ένα άτομο στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων». Μετά από έρευνα βρέθηκαν στο σπίτι που διαμένει ο συλληφθείς, και κατασχέθηκαν, 309 κροτίδες διαφόρων τύπων, τις οποίες και κατείχε παράνομα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος