Χίος: Καταγγελία λατομικής εταιρείας για αδρανή προϊόντα σε αεροδρόμιο – Αναφορά Α. Μιχαηλίδη

Να μεταβιβαστεί η επίβλεψη του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσγειο-απογειώσεων του αεροδρομίου Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε να έχει άμεση εικόνα του έργου, σε σχέση με τις απομακρυσμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών, ζητά η εταιρεία ΛΑΤΩ ΑΕ η μόνη που διαχειρίζεται λατομείο αδρανών υλικών στο νησί.

Όπως καταγγέλλει ενώ στη σύμβαση του έργου της έχουν ζητηθεί συνολικά 550.000 κυβικά μέτρα αδρανών υλικών, η ανάδοχος του έργου τής ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα 65.000 κυβικά μέτρα.
Θέτει λοιπόν η εταιρεία τον προβληματισμό για το αν τηρούνται οι μελέτες στο εν λόγω έργο.
“…η Ανάδοχος μας γνώρισε τελικά, ότι: ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει μόνο 65.000 κυβικά μέτρα, γεγονός που μας ενέβαλε σε σκέψεις, ως προς τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσει από άλλους προμηθευτές οι οποίοι δεν παράγουν νόμιμα και κατάλληλα αδρανή προϊόντα όπως τα δικά μας, τα οποία διαθέτουν τα νόμιμα πιστοποιητικά ποιότητας της Ε.Ε.”, αναφέρει η εταιρεία.

Αναφορά Αν. Μιχαηλίδη

Αποδεκτής αυτής της επιστολής της εταιρείας και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, την κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
“Δεδομένης της δημοσιότητας που έλαβε η εν λόγω επιστολή στην τοπική κοινωνία, της σημασίας που έχει η αποπεράτωση του έργου αναβάθμισης του αερολιμένα που δρομολογήθηκε το 2018, καθώς και της εύλογα αυξημένης ευαισθησίας σε ζητήματα ασφαλείας των υποδομών, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διευκρινίσει κατά πόσον οι καταγγελλόμενες παρεκκλίσεις στην εκτέλεση του έργου έχουν όντως λάβει χώρα, για τον αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του, καθώς και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι ενήμερες και σύμφωνες για αυτές τις μεταβολές, και πρωτίστως για το κατά πόσον τα αδρανή υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα κατάλληλα για την τεχνική επάρκεια και ασφάλεια του έργου”, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Χίος: Καταγγελία λατομικής εταιρείας για αδρανή προϊόντα σε αεροδρόμιο – Αναφορά Α. Μιχαηλίδη

Σημειώνεται επίσης ότι ο Α. Μιχαηλίδης έχει καταθέσει ήδη εδώ και τρεις μήνες (στις 3/1/2023) ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με την οποία ζητεί εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Χίου, η οποία παραμένει αναπάντητη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος