Χίος: “Καμπανάκι” για τη γλώσσα από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Την αγωνία της για το μείζον θέμα της γλωσσικής παιδείας, εξέφρασε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Ευτυχία Βλυσίδου, παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
«Εκεί που έγινε η σφαγή των αμνών ήταν στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών. Έχουμε πολύ χαμηλή επίδοση στα Αρχαία Ελληνικά, περίπου το 61% είναι από 0-1,όπως και στην Ιστορία», σημείωσε.
Εθεσε έτσι τον προβληματισμό για τον τρόπο που διδάσκονται Αρχαία ελληνικά και Ιστορία σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

«Μου κάνει εντύπωση πως ένας μαθητής παίρνει το C2 στα Αγγλικά με πολύ καλό βαθμό και ταυτόχρονα στην νεοελληνική γλώσσα δεν μπορεί να αποδώσει. Γιατί δηλαδή μπορεί να οργανώσει τον τρόπο σκέψης του και τον λόγο του στην αγγλική και δεν μπορεί να τον οργανώσει στην ελληνική γλώσσα… Κάτι φταίει σε εμάς τους εκπαιδευτικούς ίσως και στην οικογένεια», σχολίασε η φιλόλογος κα Βλυσίδου.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τις βαθμολογίες, στατιστικά φαίνεται να είναι μέτριες προς χαμηλές, με τα περισσότερα άριστα γραπτά (με βαθμό δηλαδή από 18,1-20) να εντοπίζονται στη Βιολογία (29%), Πληροφορική (25,76%), Φυσική (23,73%).
Προέτρεψε τέλος η κα Βλυσίδου να δηλώσουν τα παιδιά τη σχολή προτίμησής τους και να μην επηρεαστούν από τη βαθμολογία που πήραν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος