Χίος: Ικανοποίηση Μηταράκη- Ροϊλού για την πορεία έργων- ενίσχυσης Νοσοκομείου

«Η υγεία των πολιτών της Χίου αλλά και όλης της χώρας είναι πρωταρχική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρόσφατη παρουσία του Υπουργού Υγείας, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, σήμερα, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ δείχνει το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε θέματα μπορεί να προκύψουν στο Σκυλίτσειο», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκεπτόμενος το μεσημέρι της Παρασκευής το Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στη νέα πτέρυγα της Παθολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη.

Μάλιστα ο κ. Ροϊλός προσδιόρισε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των άλλων μικρών εργασιών και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Πάντως δεν φάνηκε να πείστηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στο Σκυλίτσειο (ΣΕΣΝΟΧ), που πριν την επίσκεψη του υπουργού (που τον υποδέχθηκαν με πανό) συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, αμφισβητώντας ότι τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η παθολογική- ψυχιατρική.
«Είχαμε μια εποικοδομητική και πολιτισμένη συζήτηση», σχολίασε τη συνάντηση με το σωματείο ο κ. Ροϊλός.

Χίος: Ικανοποίηση Μηταράκη- Ροϊλού για την πορεία έργων- ενίσχυσης Νοσοκομείου

“Εργα της γενιάς μας” για το νοσοκομείο
«Ένα νοσοκομείο όπως ξέρετε είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Διαρκώς έχει ανάγκη για νέες επενδύσεις, για νέα έργα, για νέες προσλήψεις προσωπικού, για νέες τεχνολογικές επενδύσεις.
Είδαμε πριν από λίγο μαζί το κτήριο της νέας παθολογικής κλινικής, της νέας ψυχιατρικής κλινικής, ένα έργο που το συζητάμε εδώ και δέκα χρόνια. Όπως πολλά από “τα έργα της γενιάς μας”, αυτά τελειώνουν σήμερα, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο Ν. Μηταράκης.

«Τα τελευταία τρία χρόνια προσελήφθησαν 124 άνθρωποι στο νοσοκομείο της Χίου. Νέες κλινικές δημιουργούνται. Νέα μηχανήματα αγοράζονται. Μια διαρκής προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες της Δημόσιας Υγείας… Νιώθω μια μεγάλη εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο της Χίου και νομίζω οι Χιώτες αντιλαμβάνονται το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χίος: Ικανοποίηση Μηταράκη- Ροϊλού για την πορεία έργων- ενίσχυσης Νοσοκομείου

Διοικητής 2ης ΥΠΕ για θέματα “Σκυλίτσειου”
«Στην τελευταία προκήρυξη πήραμε 4 γιατρούς ειδικοτήτων, απαραίτητων για το νοσοκομείο, ειδικά αυτή του ογκολόγου που ήταν μια απαίτηση του λαού της Χίου πολλών ετών και καταφέραμε και την υλοποιήσαμε», σημείωσε επίσης ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ. Ενώ στην προκήρυξη που θα βγει στις επόμενες 15 ημέρες έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις μόνιμων γιατρών ακτινοδιαγνωστικής ειδικότητας, ώστε να λυθεί το οξυμμένο πρόβλημα που σήμερα έχει το συγκεκριμένο τμήμα.
«Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μέχρι να πάρουμε τους μόνιμους γιατρούς και να λυθεί το πρόβλημα οριστικά, έχουμε εργαλεία που μπορούν να ανακουφίσουμε πολύ την κατάσταση. Πολλά από αυτά τα εργαλεία μας τα δίνει ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή το Δεκέμβρη», ανέφερε ο κ. Ροϊλός χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα σαν «σύγχρονες μεθόδους» που μπορούν να λύνουν προβλήματα.

Για το Κέντρο Υγείας Χίου
Δηλώνοντας ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας Χίου σημείωσε ότι θα ενισχυθεί με γιατρούς που αυτή τη στιγμή απασχολούνται σε περιφερειακά ιατρεία αλλά περιοδικά μπορούν να καλύπτουν και το Κέντρο Υγείας Χίου. Επίσης με τη βοήθεια γιατρών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου θα μπορούν ορισμένες φορές την εβδομάδα να κάνουν εξωτερικά ιατρεία στο Κ.Υ..
Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Πυργίου θα ενισχυθεί με ένα από τα καινούργια μικρού όγκου ασθενοφόρα που θα προμηθευτεί η 2η ΥΠΕ και που την προσεχή Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Για το ΕΚΑΒ
Ο Κ. Ροϊλός σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες εξεύρεσης διασωστών, αφού όπως είπε «είναι μια ειδικότητα που είναι σπάνια στη χώρα μας», έγιναν προσλήψεις 3 ατόμων που είχαν υποβάλλει τα χαρτιά τους.
Στην ερώτηση για τους διασώστες από το ΙΕΚ του Νοσοκομείου της Χίου, σημείωσε ότι ναι μεν υπάρχουν αλλά δεν είναι ακόμα πιστοποιημένοι.

Για τα Κτίρια 1-2 του νοσοκομείου, όπου μέχρι το 2017 στεγαζόταν η Παθολογική Κλινική, η Διοικήτρια Ελένη Κανταράκη σημείωσε πως τώρα ολοκληρώθηκε η μελέτη από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Αφού περάσει η μελέτη από έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Επίσης έχει ενταχθεί η πλήρης ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων του “Σκυλιτσείου” στο Ταμείο Ανάκαμψης και στόχος είναι να τελειώσει το έργο μέχρι το καλοκαίρι.
Στην ερώτηση αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποτελέσουν αυτόνομα τμήματα το ΤΕΠ όσο και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χίου, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ σημείωσε ότι η αναμόρφωση του ΤΕΠ είναι προαπαιτούμενο για να μπορέσουν να το εντάξουν ως αυτόνομο τμήμα.
Τέλος στο Ταμείο Ανάκαμψης εξετάζεται να ενταχθεί η ανακαίνιση της Δομής Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί στο Νεοχώρι στο κτηριακό συγκρότημα του Οίκου Αγάπης που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Χίος: Ικανοποίηση Μηταράκη- Ροϊλού για την πορεία έργων- ενίσχυσης Νοσοκομείου

ΣΕΣΝΟΧ: “Αλλο όραμα για το ΕΣΥ του 21ου αιώνα”
«Η συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΕ δεν μας έκανε πιο σοφούς», σχολίασε ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

«Στο αίτημα γιατί δεν κάνετε τις αναγκαίες προσλήψεις για να κάνετε χειρουργεία και το απόγευμα, όπως το πρωί, και να μην χρειάζεται ο ασθενής να βάζει από την τσέπη του δεν απάντησε… Οπως δεν απάντησε γιατί δεν κοιτούν τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, πως γίνεται τώρα να μην έχουμε ασθενοφόρα; να έρχονται οι ασθενείς στα επείγοντα και να τους κουβαλάν οι συγγενείς, να πηγαίνεις να κλείσεις στα εξωτερικά ιατρεία ραντεβού και να πηγαίνεις ένα χρόνο μετά. Να μην μπορείς να κάνεις εξέταση στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και η πρωτοβάθμια να είναι άδεια κτήρια…».
«Αυτό που καταλάβαμε είναι πως πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή, ο κόσμος να πληρώνει περισσότερο, η υγεία να είναι εμπόρευμα και αν δεν συντονιστούμε σαν κοινωνία, σαν εργαζόμενοι, σαν πολίτες, ενάντια σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζουν θα δούμε ακόμα δυσκολότερες ημέρες…», πρόσθεσε ο Γ. Λαμπαδοχυτός καταγγέλλοντας τέλος ότι στη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Νοσοκομείου με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ δεν είχε καλεστεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Χίος: Ικανοποίηση Μηταράκη- Ροϊλού για την πορεία έργων- ενίσχυσης Νοσοκομείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος