Χίος: Η τελική σταυροδοσία των υποψηφίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου- Αντιπαράθεση ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΔΕΕΠ Χίου (video)

Ολοκληρώθηκε και η καταμέτρηση των σταυρών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Χίου :

Από τη ΝΔ πρώτος σε σταυρούς είναι ο Νότης Μηταράκης με 7.951 ψήφους. Ακολουθεί η Καλλιόπη Γιαννούλου με 2.671, Κωνσταντίνος Τρομπούκης με 2.037 και η Μαρκέλλα Τσάπη με 48.

Από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής πρώτος είναι ο Σταύρος Μιχαηλίδης με 2.472 ψήφους και ακολουθούν Χριστόφορος Κριμιζής με 1.717, Λίτσα Λύκου με 1.008 και Μαρία Λεωνή- Κωνσταντουλάκη με 357.

Από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώτος είναι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης με 2.086 ψήφους, και ακολουθούν Αγγελική Βλάττα με 467, Σεβαστή Πειραντάκου με 361 και Μάριος Νεαμονιτάκης με 347 ψήφους.

Τέλος πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ο Γιώργος Αμπαζής με 779 ψήφους, και ακολουθούν Αγλαΐα Κυρίτση με 372, Αρης Μιχαλάκης με 312 και Αννα Βερνιώτου με 231.

Αντιπαράθεση ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ΔΕΕΠ Χίου

Εν τω μεταξύ ανταλλαγή δελτίων τύπου είχαν η ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ.

Σε σχόλια που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ότι έχουν τους δύο πρώτους σε σταυρούς ψήφους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ότι στις εκλογές του Ιουνίου στόχος είναι και οι δύο έδρες, υπήρξε σχόλιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσει η ανταπάντηση από την τοπική της ΝΔ.

Αναλυτικά τα δελτία τύπου:

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα, οι εκλογές της 21ης Μάη ολοκληρώθηκαν. Η τοπική μας κοινωνία, μας ανέδειξε στην δεύτερη θέση. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την θετική ανταπόκριση στην σταθερή μας πολιτική θέση για όλα τα ζητήματα της Χίου, κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Στο ίδιο πλαίσιο δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, ασκώντας σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, καταθέτοντας προτάσεις και κυρίως δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την μια μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία στη Χίο.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη σοβαρότητα από την πλευρά του κ. Μηταράκη, που τις τελευταίες ώρες επιδεικνύει μία άνευ προηγουμένου αλαζονεία τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ (ο πιο επιτυχημένος βουλευτής της ΝΔ στην μεταπολίτευση) όσο όμως και προς την τοπική μας κοινωνία, βγάζοντας ανακοινώσεις ότι θα καταλάβει δύο έδρες (δηλ. θα λάβει πάνω από 70%) στις 25 Ιουνίου. Δείχνει να μην έχει καταλάβει το μήνυμα το εκλογών, που ήταν σοβαρότητα και σταθερότητα, όπως ακριβώς δεν κατάλαβε ότι απέναντι στα ΜΑΤ δεν ήταν κανένας ακραίος αλλά όλη η τοπική μας κοινωνία. Ωστόσο, η εποχή που παρέμενε στο απυρόβλητο έχει παρέλθει οριστικά στις 21 του Μάη.
Από εδώ και πέρα θα λαμβάνει τις απαντήσεις από μια σοβαρή και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα εκπροσωπεί κάθε ημέρα όλο και περισσότερους, σπάζοντας ακόμη και τα κομματικά στεγανά και τους δογματισμούς, που μέχρι χτες μας κρατούσαν διαιρεμένους.
Καλούμε τους πολίτες της Χίου, να είμαστε μαζί σε αυτήν την νέα μεγάλη και όμορφη προσπάθεια, με μόνο γνώμονα το κοινό καλό, το καλό της Χίου, τις αρχές και τις αξίες μας!”

Απάντηση ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε μια σημαντική νίκη στη ΝΔ, με υπερδιπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο κόμμα, κατακτώντας, στην σταυροδοσία τις δύο πρώτες θέσεις. Προφανώς οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει μια πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα τοπικά δεδομένα προσωπική επίθεση προς τον Βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη. Εμείς θα συγκεντρωθούμε στα ζητήματα της Χίου και με το πρόγραμμά μας θα επιδιώξουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Χιωτών. Κάθε κόμμα είναι ελεύθερο να θέσει τους δικούς του στόχους. Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τους στόχους των άλλων και κάνει και αυθαίρετες αναλύσεις. Το προσπερνάμε. Να αποφύγουμε το τοξικό κλίμα και να συγκεντρωθούμε στο μέλλον της Χίου.

Στο video που ακολουθεί οι δηλώσεις των υποψηφίων το βράδυ των αποτελεσμάτων, 21/5/23.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος