Χίος: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πασχαλιάτικες ρουκέτες

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου στη Χίο, εντοπίστηκαν την Τρίτη, 4/4/23, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου, ρουκέτες που προορίζοντας για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου το βράδυ της Ανάστασης.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 789 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 2 ξύλινα σφυριά (ματσόλες) και ένα αυτοσχέδιο καρφί (που χρησιμοποιούνται για το γέμισμα των ρουκετών).
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία των ρουκετατζήδων εργαζόμενοι σε παλιές αποθήκες και απομακρυσμένα σπίτια «στοκώνουν» δηλαδή ετοιμάζουν τις ρουκέτες για τη διατήρηση του εθίμου το βράδυ της Ανάστασης. Και αυτό παρά τις αντιδράσεις περιοίκων που προχώρησαν και φέτος σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου και το Δήμο Χίου, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί το έθιμο που θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικίες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος