Χίος: Ελλείψεις προσωπικού στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία για τη Χίο»

Σοβαρές ελλείψεις σε βρεφονηπιοκόμους και άλλο προσωπικό, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σταθμών του Δήμου Χίου, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Χίο».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της παράταξης (τέως Δήμαρχος Χίου), Μανώλης Βουρνούς και ο αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου Παντελής Καμπούρης, υποστήριξαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορούν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμπούρης υπάρχει ο κίνδυνος να μην ικανοποιηθούν μέχρι και 100 από τα 400 συνολικά vouchers που αφορούν βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό. Μάλιστα σε βρεφονηπιακό σταθμό λόγω αυτών των ελλείψεων επιβλήθηκε πρόστιμο από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο, ύψους 1.000 ΕΥΡΩ, που αναδεικνύει όμως τα κενά που υπάρχουν.
Πάντως την προσεχή Τρίτη, 4/7, αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου με μόνο θέμα το ζήτημα του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών, όπου αναμένεται να δοθούν εξηγήσεις γιατί δεν έγινε εγκαίρως ο προγραμματισμός των προσλήψεων από την αρχή του χρόνου και πως θα αντιμετωπιστεί τώρα το πρόβλημα.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» κατήγγειλε εξάλλου πως και φέτος θα μείνει κλειστή η δημοτική κατασκήνωση στη θέση Σκλαβιά, παρόλο που το 2018 και 2019 λειτούργησε κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος