Χίος: Εξηγήσεις για την ασφάλεια του λιμανιού, ζητά ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης

«Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη Χίου για την ασφάλεια του λιμένα Χίου πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Οι δηλώσεις του Λιμενάρχη Χίου και οι καταγγελίες του για την ασφάλεια του λιμένα Χίου, όπως και οι διαπιστώσεις του για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εγείρουν μείζον ζήτημα ασφαλείας των συγκοινωνιών. Απαιτούμε άμεση απάντηση προσωπικά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με δηλώσεις του Λιμενάρχη Παντελή Βατούση σε τοπικά ΜΜΕ.

Χίος: Εξηγήσεις για την ασφάλεια του λιμανιού, ζητά ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης

Επισημαίνει επίσης πως, «ο κ. Εισαγγελέας οφείλει άμεσα να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Βατούση για την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων κατά την διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων φορτίων. Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη Χίου έχουν δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα στην κοινωνία τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα», συνεχίζεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει πως θα υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος, ενώ χαρακτηρίζει επίσης «αναχρονιστικό» το πλαίσιο για τα σωστικά μέσα των πλοίων, αφού αυτό που ισχύει σήμερα είναι του 1967.
«Ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει εξαγγείλει την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος με επικαιροποιημένες διατάξεις από το καλοκαίρι του 2022, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Για το ζήτημα αυτό έχω ήδη καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό, η οποία θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή», καταλήγει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος