Μεταξύ των 99 πρωτοετών σπουδαστών στην Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού της Χίου, κατά την τελετή υποδοχή τους στην Σχολή, που έγινε στη Χίο στις 16 Νοεμβρίου, είναι φέτος μία και μόνη γυναίκα, η Ερμιόνη Καρανικόλα.
Πρώτη της επιλογή η Σχολή, σημειώνει ότι είναι κάτι που το ήθελε ιδιαίτερα.
«Είναι ένα επάγγελμα πολύ δύσκολο για τις γυναίκες, δεν είσαι απλά ναυτικός, είσαι μηχανικός», μας λέει με περηφάνια.
«Νοιώθω τυχερή που είμαι εδώ. Οι καθηγητές από την πρώτη στιγμή είναι πάρα πολύ καλοί μαζί μου. Δεν με ξεχωρίζουν όμως καθόλου», σημειώνει.
Περιγράφοντας πως είναι να είσαι σε μια ανδροκρατούμενη Σχολή σημειώνει ότι «είναι πολύ άβολο να είσαι μόνη σε μια σχολή γεμάτη άντρες αλλά εμείς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά και θέλουμε ισότητα!».
Από τις μηχανές στη Γέφυρα!
Το ίδιο περήφανη δηλώνει και η αδερφή της, Χρυσοβαλάντω, που είναι επίσης πρωτοετής στην αντίστοιχη Ακαδημία Πλοιάρχων των Οινουσσών.
«Είναι επάγγελμα που δεν το επιλέγουν πολλές γυναίκες, θέλει δυναμισμό, κόπο, πίστη, κουράγιο και πολύ ελπίδα, γιατί είναι μοναδικό!», σημειώνει η Χρυσοβαλάντω σχολιάζοντας ότι σου δίνει πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου.
Η ίδια είναι σε καλύτερη θέση από την αδερφή της, αφού φέτος στην Ακαδημία των Οινουσσών είναι 4 συνολικά γυναίκες μεταξύ 37 σπουδαστών στο πρώτο έτος.
Μάλιστα την προσεχή Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών/τριών της Ακαδημίας Πλοιάρχων, όπου οι γονείς των δύο κοριτσιών θα έχουν την χαρά να καμαρώσουν και την καπετάνισσα Χρυσοβαλάντω Καρανικόλα.
Εγκαίνια στην ΑΕΝ Οινουσσών
Να σημειώσουμε επίσης ότι στην Ακαδημία Πλοιάρχων την ίδια ημέρα θα γίνουν και τα εγκαίνια των νέων προσομοιωτών (ECDIS RADAR/ARPA, GMDSS & Χειρισμού Υγρού Φορτίου) στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος