Χίος: Διασώσεις προσφύγων και σύλληψη διακινητή

Στον εντοπισμό και στη διάσωση 14 προσφύγων- μεταναστών προχώρησαν πρωινές ώρες Δευτέρας, 16/10/23, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις Οινούσσες.

Μετά από ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Οινουσσών για πρόσφυγες που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του νησιού, πραγματοποιήθηκαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πράγματι στην παραλία Ασπαλαθρόκαμπος βρέθηκαν 12 άντρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί. Παρελήφθησαν από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Χίου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για πρόσφυγες της Χίου.

Σύλληψη διακινητή

Ακόμα δύο περιστατικά με αφίξεις προσφύγων- μεταναστών καταγράφηκαν το περασμένο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου.

Το πρώτο περιστατικό, σημειώθηκε βραδινές ώρες Σαββάτου όταν το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη πνευστού Τ/Χ σκάφους κοντά στη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Φθάνοντας το περιπολικό σκάφος είχαν ήδη αποβιβαστεί στη στεριά 19 πρόσφυγες- μετανάστες (και συγκεκριμένα 13 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 αγόρια). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους στη προσπάθεια του να διαφύγει, προέβαλε βίαια αντίσταση κατά των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά επετεύχθη η ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους στο οποίο βρισκόταν ο 25χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης, ο οποίος και συνελήφθηκε, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

Και στα Νένητα

Το πρωί επίσης του Σαββάτου, 15/10, εντοπίστηκε λέμβος με 17 πρόσφυγες- μετανάστες (όλοι άνδρες) στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου ενώ ένας μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευθεί.

Και τα συνολικά 50 άτομα μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ της ΒΙΑΛ Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος