Χίος- Δ. Καιρίδης για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές: “Σε εγρήγορση λιμενικό και Αστυνομία”

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη είχε το μεσημέρι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης που ξεκίνησε από τη Χίο τις επισκέψεις σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων – μεταναστών.


Ερωτώμενος για το θέμα της Νέας Δομής στο Θόλος, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσουν στη δημιουργία μιας Νέας Δομής με την κοινωνία απέναντι. Πρόσθεσε όμως ότι και η Χίος χρειάζεται μια σύγχρονη δομή, ενώ σε ερώτηση για την αντίθετη θέση της τοπικής κοινωνίας, έκανε λόγο για δημοτικές αρχές στην ηπειρωτική Ελλάδα που επιθυμούν την παραμονή μεγάλων δομών έτσι ώστε να έχουν και τα ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε ότι παραμένουν στις απόψεις τους, ως Δημοτική Αρχή, για το θέμα της δομής και ότι είναι αντίθετοι με τη Δομή στο Θόλος.

Το πρωί επισκεπτόμενος το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σημείωσε ότι χάρη στη δουλειά του προσωπικού, και της πολιτικής που ακολουθήθηκε την προηγούμενη 4ετία η αναβάθμιση των υπηρεσιών στη δομή είναι αυξημένη.
«Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για το μεγάλο πρόβλημα που είναι η παράτυπη μετανάστευση», σημείωσε ο Δημήτρης Καιρίδης. «Εχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα. Πάρα πολλά, να κάνουμε, και στο ζήτημα της φύλαξης και της ένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία», είπε.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι παρέλαβαν ένα χάος το 2019, αλλά σήμερα έχουν προχωρήσει τα πράγματα, με μεγάλη ενίσχυση στη δύναμη της αστυνομίας και του γενικού προσωπικού, δίνοντας εύσημα στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σχετικά με τις αυξημένες ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, ο Υπουργός σημείωσε ότι το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία που αυτή την περίοδο είχαν να τρέξουν και με άλλα θέματα, όπως οι φωτιές, «είναι σε εγρήγορση».
Σε ότι αφορά για την πολιτική που θα εφαρμοστεί, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική της προηγούμενης 4ετίας, μια πολιτική που τη χαρακτήρισε «αυστηρή αλλά δίκαιη».
Δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Καιρίδη να σημειώσει επίσης ότι «τις πρώτες εβδομάδες είχαμε επικρίσεις για το ναυάγιο της Πύλου . Τώρα έχουμε από την άλλη πλευρά, ότι δεν κάνουμε πολλά στον τομέα τη αποτροπής.
«Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί το πολιτικό κέντρο, εκπροσωπεί τον ορθό λόγο, την αλήθεια και την μετριοπάθεια. Οφείλουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στους ακραίους», πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι η πλειοψηφία ων Ελλήνων αλλά και των ευρωπαίων πολιτών, θέλουν αυτή την πολιτική.
«Τώρα κάποιοι ενδεχομένως , θέλουν να πολώσουν παίζοντας με το μεταναστευτικό. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε».

Ο Δημήτρης Καιρίδης αύριο θα επισκεφθεί τη Λέσβο, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις δομές και επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές.

Χίος- Δ. Καιρίδης για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές: “Σε εγρήγορση λιμενικό και Αστυνομία”
Χίος: ΚΥΤ ΒΙΑΛ

Σήμερα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ φιλοξενεί περίπου 500 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος