Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι Πυθαγορείου – Οι επαφές Μουτζούρη στην Σάμο

Tην Σάμο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης προκειμένου να έχει επαφές με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας και να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών σε έργα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Επίσης κατά την άφιξη του παρέδωσε υλικό για έκτακτη ανάγκη , ενισχύοντας την πολιτική προστασία του νησιού με 60 σκηνές, 200 υπνόσακους, 200 κουβέρτες και μεγάλο αριθμό κρεβατιών και στρωμάτων. Επιπλέον παραδόθηκε και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού στην Π.Ε Σάμου. Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι Πυθαγορείου – Οι επαφές Μουτζούρη στην Σάμο

Την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στο νησί ο κ. Μουτζούρης παρουσία του Πύραρχου Σάμου κ. Μπαχρέλου και του Αντιπύραρχου, διοικητή της τοπικής Π.Υ κ. Μιαούλη δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ένα μη επανδρωμένο όχημα ( drone), το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Σάμο και τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Επιπλέον συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Νικολαΐδη, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μετά τον σεισμό, ενώ ανακοινώθηκε ότι την Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκινάνε τα έργα επιδιορθώσεως του λιμένα Πυθαγορείου.

Στην συνέχεια ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε το Ηραίον Σάμου, στο οποίο συναντήθηκε με τους αλιείς του χωριού ενημερώνοντάς τους σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου του αλιευτικού καταφύγιου στο χωριό, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του λιμένα, ενώ επεσήμανε και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και καθυστερούν χρονικά την υλοποίηση του έργου .

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Μουτζούρης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τα Κοντέικα, όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τέλος το Σάββατο συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων για το ζήτημα του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εκδιωχθούν από το κτήριο, ενώ επεσήμανε πως πριν την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης θα υπάρξει ξανά διαβούλευση με τους συλλόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος