Βρήκαν οικογένεια “αδεσποτάκια” του Δήμου Χίου (video)

Λίγες μέρες μετά την 1η Γιορτή Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργάνωσε ο δήμος Χίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την υιοθεσία.


«Ο Δήμος Χίου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους πολίτες που άνοιξαν το σπίτι και την αγκαλιά τους για να υιοθετήσουν ένα από τα πολλά αδεσποτάκια που φροντίζει από αρχές του έτους», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση.


Η εθελόντρια Ευαγγελία Βατάκη σημείωσε ότι, μέχρι να βρεθεί μία οικογένεια, τα αδεσποτάκια φιλοξενούνται σε σπίτια εθελοντών και ευχήθηκε να βρουν όλα μια οικογένεια που να τα φροντίζουν.

Για τις δράσεις του δήμου μιλά στην ΕΡΤ, εξάλλου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργος Χριστάκης. «Υιοθετούμε υπεύθυνα, στειρώνουμε το κατοικίδιο μας, καταγγέλλουμε τις κακοποιήσεις και σεβόμαστε τα δικαιώματα των ζώων. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για αυτά τα πλάσματα.», τονίζει.


Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 6.00 μ.μ., διοργανώνεται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Χίου εκδήλωση ενημέρωσης για το Νόμο 4830/2021 που αφορά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Επίσης, θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για τις ενέργειες του δήμου μέχρι τώρα και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε ότι αφορά την διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος