Βραδιά πανσελήνου στη Χίο – Ποιοί αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοικτοί (video)

Έξι αρχαιολογικοί χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος πανελλαδικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Βυζαντινό Μουσείο στην πλατεία της πόλης της Χίου (Μετζητιέ Τζαμί), το Παλάτι Ιουστινιάνι και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου θα είναι ανοικτά.
Επίσης ο Πύργος του Πιτυούς με υπέροχη θέα μέχρι τα μικρασιατικά παράλια και ο αρχαιολογικός χώρος του Εμπορειού θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 8.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, μας λέει η διευθύντρια Αρχαιολογίας Χίου Ολγα Βάσση.

Ο έκτος αρχαιολογικός χώρος είναι στο «Αρχοντίκι» Ψαρών, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνης μουσικής με την Πηνελόπη Γκίκα στο τραγούδι και τον Κωνσταντίνο Μπογιατζή στο πιάνο (9.00-11.00 μ.μ.).

Δήμος Οινουσσών και Σύλλογος Αστρονομίας
Εξάλλου ο Δήμος Οινουσσών διοργανώνει σήμερα στις 9.00 μ.μ. τη θεατρική παράσταση “Lemon” στην πλατεία Ναυτικού Ομίλου, με ελεύθερη είσοδο.
Ενώ στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Αστρονομίας, ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου, διοργανώνει από τις 7.30 μ.μ. στον Βοτανικό Κήπος Νενήτων, δράση για παιδιά και μεγάλους με τηλεσκόπιο: «Υπερπανσέληνος, Κρόνος και διάττοντες Περσείδες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος