Βόρειο Αιγαίο: τα «Ελευθέρια» των νησιών στην Αθήνα

Οι Ομοσπονδίες, Αδελφότητες και Σύλλογοι του Βορειοανατολικού Αιγαίου συμμετέχουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης των νησιών, τα γνωστά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», που φέτος έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων Αττικής.

Βόρειο Αιγαίο: τα «Ελευθέρια» των νησιών στην ΑθήναΤα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2016» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 όπου στις 10.00πμ θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (οδός Ακαδημίας 67) και θ’ ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. (Ακαδημίας και Γενναδίου 8).

Στην εκδήλωση η ΟΛΣΑ θα τιμήσει τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Συντονιστή του Γεωπάρκου Λέσβου. κ. Νίκο Ζούρο, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος της 13μελούς Διοικούσας Επιτροπής του ιδιαίτερα σημαντικού θεσμού για τη Λέσβο «Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO «. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδια και θα ακολουθήσει κέρασμα.

Παράλληλα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών (ΦΣΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) και την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), διοργανώνουν εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ της Ε.Ε.Λ. (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος) στις 5 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30 μ.μ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση και 20 από το θάνατο του φωτισμένου Λέσβιου παιδαγωγού και συγγραφέα Θεόφραστου Γέρου (1916- 1996).

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιχνιατών παρουσιάζει ττη θεατρική παράσταση «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» σε διασκευή του Γιώργου Αδαμαντιάδη, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολιχνιατών Λέσβου της Αθήνας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολυχώρου «Άννας και Μαρίας Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Αγ. Σώστης Ν. Κόσμος) και ώρα 6.30μμ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την νοσηλεία 15 χρονου από τη Λέσβο που νοσηλεύεται με βαρειάς μορφής κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος