Βολισσός Χίου: Συμφωνία να προχωρήσει η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό

Την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό της Βολισσού ζητά το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας.

Μετά την παραλαβή της συμπληρωματικής αξιολόγησης των εναλλακτικών σεναρίων της προκαταρκτικής μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό, όπως είχε ζητήσει η Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, το Τοπικό Συμβούλιο αποδέχεται ομόφωνα την πρώτη θέση που προτείνεται από τη μελέτη. Να σημειώσουμε ότι η Λαϊκή Συνέλευση είχε απορρίψει την καταρχήν πρόταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης νομού Χίου (ΔΕΥΑΝΧ) και για αυτό εξετάστηκαν οι εναλλακτικές θέσεις.

Στην πρώτη θέση αξιολόγησης βρίσκεται η τοποθεσία Χαλικιά – Λαγκαδιά – Αγ. Ιωάννης (Β1). Ενώ η θέση που είχε προτείνει η Λαϊκή Συνέλευση (περιοχή Χαλικιά- Αγ. Γεώργιος), βρίσκεται τέταρτη σε βαθμολογία αξιολόγησης.
Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού λαμβάνοντας υπόψη τη σχετικά μικρή απόσταση που απέχει η μία περιοχή από την άλλη, ότι η περιοχή Β1 προβλέπει την υποδοχή των λυμάτων όλων των οικισμών της ευρύτερης περιοχής, αποδέχεται τη συμπληρωματική αξιολόγηση.
Επίσης, όπως αναφέρεται, η θέση αυτή δεν έχει οπτική επαφή με τον παραδοσιακό οικισμό, ενώ η απόσταση του αποδέκτη από τη θάλασσα είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη θέση που είχε επιλεγεί από τη ΔΕΥΑΝΧ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η προμήθεια βυτιοφόρου για τη μεταφορά των λυμάτων των οικισμών -που δε θα συνδεθούν σε αυτή τη φάση του έργου. Οπότε θεωρείται ότι το μεγαλύτερο μέρος των προϋποθέσεων που είχε θέσει η Λαϊκή Συνέλευση του χωριού καλύπτονται από τη νέα πρόταση στη θέση Β1, και ζητείται ομόφωνα από τη ΔΕΥΑ Νομού Χίου να προχωρήσει στη μελέτη, για να αποκτήσει βιολογικό καθαρισμό το κεφαλοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Αμανής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος