Βοήθεια σε ιματισμό από τη Μητρόπολη Χίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Αμεση ήταν η ανταπόκριση των Χιωτών στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου για συνδρομή με ιματισμό προς τους πυρόκληκτους της Ευβοίας.
Έτσι από την Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιερής Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ετοιμάστηκαν 220 δέματα γενικού ιματισμού, τα οποία ήδη ταξιδεύουν, χάρη στη βοήθεια μεταφορικής εταιρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Και από εκεί πρόκειται να διανεμηθούν στους πυρόπληκτους.

Βοήθεια σε ιματισμό από τη Μητρόπολη Χίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος
Επίσης τρόφιμα απέστειλε προς τους πυρόπληκτους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.). Σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Χίου.
Ενώ η Ενωση δηλώνει έτοιμη σε περαιτέρω συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης εφόσον τους ζητηθεί.

Βοήθεια και από ΔΕΥΑΧ
Στην άμεση δωρεά δύο ηλεκτρολογικών πινάκων εκκίνησης γεωτρήσεων, προχώρησε η ΔΕΥΑ νήσου Χίου προς την αντίστοιχη ΔΕΥΑ του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Αννας.
Προηγήθηκε η δημόσια έκκληση του Δημάρχου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας κ. Τσαπουρνιώτη, και η ΔΕΥΑνΧ ανταποκρίθηκε άμεσα με την δωρεά ηλεκτρολογικών πινάκων 20hp και 25hp εκκίνησης γεωτρήσεων με αστέρα-τρίγωνο.

Οι πίνακες αυτοί θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές σε δύο γεωτρήσεις του πυρόπληκτου Δήμου, που μπορούν να λειτουργήσουν με ηλεκτρογεννήτριες, μιας και η ηλεκτροδότηση της περιοχής δεν έχει αποκατασταθεί και η ανάγκη για παροχή ύδατος είναι μεγάλη.

Να σημειωθεί ότι όλη αυτή η βοήθεια μεταφέρεται δωρεάν από τις μεταφορικές εταιρείες της Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος