Β. Αιγαίο: Στελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων ζητούν οι Ενώσεις

Ορθολογική διαχείριση του θέματος της στελέχωσης των κλιμακίων που λειτουργούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Βορείου Αιγαίου και είναι δικαιοδοσία της Αστυνομίας, ζητούν με παρέμβασή τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου όπως και οι Ενώσεις Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Στο έγγραφό τους οι ενώσεις των αστυνομικών επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα ενισχύονταν οι Διευθύνσεις της Αστυνομίας με αστυνομικό προσωπικό ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν τα Κλιμάκια Ταυτοποίησης και Εξακρίβωσης Ιθαγένειας καθώς και Εξωτερικής Φύλαξης, τα οποία αναθέτονται τώρα στους 580 Συνοριακούς Φύλακες που υπηρετούν πλέον στα νησιά μας.
Β. Αιγαίο: Στελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων ζητούν οι Ενώσεις
«Είναι προφανές ότι τυχόν σχεδιαζόμενη στελέχωση των εν λόγω κλιμακίων αποκλειστικά με Συνοριακούς Φύλακες, θα προκαλέσει δυσχέρειες στη λειτουργία των Κ.Υ.Τ., λαμβάνοντας υπόψη την μόλις δίμηνη εκπαίδευση τους και την έλλειψη εμπειρίας τους. Η παρουσία ενός αναγκαίου αριθμού Αστυνομικών σε κάθε κλιμάκιο, είναι απαραίτητη για τη συνδρομή στο έργο των Συνοριακών Φυλάκων», σημειώνουν οι Ενώσεις Αστυνομικών.
Προβλέπουν δε ότι αν σταματήσουν οι αποσπάσεις συναδέλφων τους τότε
«το βάρος αναπόφευκτα θα πέσει στο ήδη υπάρχον αστυνομικό προσωπικό, που είναι ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένο από τις λοιπές καθημερινές ανάγκες διαχείρισης των προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα θέτουν και πάλι το θέμα των κενών οργανικών θέσεων που στη Λέσβο είναι 56, στη Σάμο 97 και στη Χίο 21.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΧΙΟΥ ΣΑΜΟΥ_08032021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος