Β. Αιγαίο: Λειτουργία πλατφόρμας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών

Την ανάγκη κοινωνικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής ενίσχυσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των  μαθητών, των γονέων τους και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης συναισθηματικής και ψυχολογικής φόρτισης έρχεται να υπηρετήσει η λειτουργία της διαδικτυακής  πλατφόρμας  Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης : http://vaigaiou.pde.sch.gr/2pekes/health/ που δημιουργήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να παρέχει αξιόπιστη συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα ψυχικής υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά επιπρόσθετα και παράπλευρα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της άρσης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της κοινωνικής απομόνωσης, από τη παρούσα επιδημική κρίση.

Από τις 20 Απριλίου του 2020 η πλατφόρμα δέχτηκε εκατοντάδες αιτήματα υποστήριξης από γονείς και μαθητές όλου του Βορείου Αιγαίου, που αντιμετώπιζαν προβλήματα προσαρμογής, συναισθηματικής και ψυχολογικής υγείας ή από όλους εκείνους -κυρίως γονείς-  που απλά επιθυμούσαν να λάβουν μια αξιόπιστη, άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη συμβουλή για τον εαυτό τους ή τα παιδιά τους.

Παράλληλα η πλατφόρμα διαθέτει βιβλιοθήκη επίκαιρης επιστημονικής  αρθρογραφίας για θέματα ψυχικής ατομικής και οικογενειακής υγείας που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Για τη διεκπεραίωση της παραπάνω αποστολής η υπηρεσία στελεχώνεται από μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων ψυχικής υγείας και στελεχών εκπαίδευσης με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, που είναι ήδη ενταγμένοι στον εν γένει μηχανισμό της εκπαίδευσης, στις έδρες των νομών της περιφέρειας.

Ιδιαίτερα, σε μια κρίσιμη περίοδο  κατά την οποία  οι μαθητές της Γ’ Λυκείου  καλούνται για  μια ακόμα φορά να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, η ύπαρξη ενός δημόσιου κέντρου παροχής ψυχολογικής βοήθειας και συμβουλευτικής από τη πλευρά μας με αποδέκτες όλη τη σχολική κοινότητα, κρίνεται αναγκαία.

Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους γονείς & κηδεμόνες αυτών, εκτός από την αποστολή ηλεκτρονικού αιτήματος για συμβουλευτική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται και τηλεφωνικά στην υπηρεσία, σε συγκριμένες ημέρες και ώρες  για την αμεσότερη επικοινωνία με τους ειδικούς επιστήμονες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος