Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: Χρειάζονται μέτρα τώρα για να στηριχθούν κοινωνία και επιχειρήσεις (video)

Περιοδεία στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την επίσκεψή του σε κεντρικό πρατήριο καυσίμων με την τιμή της αμόλυβδης, να είναι στα 2,33 ευρώ,  ο κ. Τσίπρας, μίλησε για επιδείνωση της κατάστασης και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων καθώς όπως σημείωσε έχουμε τις υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της Ευρώπης και διεθνώς. Υπάρχει μεγάλη απόγνωση. Χρειάζονται μέτρα τώρα, πριν οδηγηθούμε σε κοινωνική ένταση Δεν μπορεί όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11% και όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις. 

Πρότεινε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης για να στηρίξουμε την επιχείρηση, για να στηρίξουμε την κοινωνία.

Είναι αναγκαίο έστω και τώρα να δούμε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η κυβέρνηση λέει ότι το ποσό αυτό είναι γύρω στο 1,4 δισ. για ολόκληρο το χρόνο, αλλά έχουν περάσει ήδη έξι μήνες. Έστω τώρα, μέχρι τέλος του χρόνου με 700 εκατ. δεν θα βγει έξω ο Προϋπολογισμός. Πρέπει να πάρει ανάσα ο μέσος πολίτης που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα, να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία, είπε χαρακτηριστικά.

Στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στο επίκεντρο τέθηκαν δύο θέματα, οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και η πτώση του τζίρου.

Οι πολίτες, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς, ρώτησαν τον κ. Τσίπρα, αν “βλέπει” ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα. Από την πλευρά του, απάντησε ότι πιστεύει ότι, θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο.

Εκτός από τα καύσιμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησε με πολίτες και επαγγελματίες για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών Λέσβου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Αποσταγμάτων(ΕΒΑ).
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: Χρειάζονται μέτρα τώρα για να στηριχθούν κοινωνία και επιχειρήσεις (video)

Και το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία Σαπφούς.

Κατά την περιοδεία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με τον κόσμο κι έβγαλε πολλές φωτογραφίες με πολίτες και μαθητές.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος