Τρία έργα στο αεροδρόμιο Χίου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου (βίντεο)

Τρία έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα στην περιοχή αεροδρομίου και Κονταρίου, παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στις 25/5/21, ο κ. Μπουγδάνος σημείωσε ότι άμεσα πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση εργολάβου για το έργο μετατόπισης του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου προς τα ανατολικά. Συγκεκριμένα από το ύψος της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού μέχρι και τα φανάρια της Φάρκαινας, με προϋπολογισμό 4.231.765 € και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Το δεύτερο έργο, αφορά τη μελέτη για τη διαμόρφωση της εισόδου – εξόδου του αεροδρομίου και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης. Με στόχο την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο χώρο του αεροδρομίου, αλλά και των πεζών. Βρίσκεται στη φάση σύμβασης μελέτης προϋπολογισμού 102.615 € και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 10 μήνες.

Αντιπλημμυρική προστασία
Το τρίτο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία Κονταρίου- Λευκωνιάς. Μια περιοχή που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο και πολλές φορές έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε οικίες και επιχειρήσεις. Το έργο είναι ενταγμένο και προς δημοπράτηση, συνολικού προϋπολογισμού 4.372.000 € και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τους 15 μήνες.
Ο Παντελής Μπουγδάνος τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην ωρίμανση έργων και μελετών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν αγκαλιάσει το όνειρο» της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος