Τριήμερο εκδηλώσεων στην Σάμο για την Αποκριά

Tριήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσαν στην Σάμο δήμοι και σύλλογοι, που έβαλαν τα δυνατά τους για να διασκεδάσουν τους πολίτες.

Αρχικά, το Σάββατο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργάνωσε, μία ολόκληρη μέρα αποκριάτικων εκδηλώσεων. Νωρίς, το πρωί έγινε το πέρασμα των Τσαμπουνιέρηδων, που ξεκίνησαν από τον προαύλιο χώρο των Γυμνασίων Σάμου και συνέχισαν μέσα από τον εμπορικό δρόμο και την παραλιακή οδό.

Το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο των Γυμνασίων Σάμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς” θα ξαναζωντάνεψε το έθιμο του «Καδή», ενώ το απόγευμα έγινε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτι για μικρά και μεγάλα «παιδιά» στην Πλατεία Πυθαγόρα. .Στην Πλατεία βρίσκονταν ο Mickey και η Minnie Mouse με τις μπαλονοκατασκευές τους, ενώ στη συνέχεια χορευτικές ομάδες παιδιών και ενηλίκων παρουσίασαν και δίδαξαν latin, zumba και μοντέρνους χορούς. ενώ συμμετείχαν επίσης το Samos Latin Dance Club, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας – Ποτοκακίου «ΕΙΡΗΝΗ» και δύο γυμναστήρια της πόλης. Την Κυριακή μετά από τρία χρόνια απουσίας αναβίωσε το Καρναβάλι στο Καρλόβασι. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση με άρματα και πεζοπόρα τμήματα με αφετηρία το πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου. Κατά την διάρκεια της παρέλασης έτρεχε διαγωνισμός για την Καλύτερη Αμφίεση πεζοπόρων τμημάτων , για το πιο φαντασμαγορικό άρμα καθώς και για την πιο εμπνευσμένη σχολική συμμετοχή!Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην Πλατεία Βαλασκατζή και η τελετή λήξης καθώς και το κάψιμο του Καρνάβαλου έγινε στο Λιμάνι Καρλοβάσου! Επίσης την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» κάλεσε τα παιδιά στην Πλατεία Ειρήνης να διασκεδάσουν με μουσική, χορό, ομαδικά παιχνίδια, καραόκε, face painting διάφορες δράσεις για τα παιδιά. Στο πάρτι παρεβρέθηκε ο Μίκυ και η Μινι για να διασκεδάσουν τα παιδιά.

Τέλος την Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά στην πλατεία του Ηραίου θα εορτατούν τα κούλουμα από τις 11 και μετά με ζεστή παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και νηστίσιμους μεζέδες. Επίσης στο Μαλαγάρι της Σάμου η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων, με τον Σύλλογο Φίλων Μαλαγαρίου και τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου περιμένουν τους κατοίκους του νησιού με σαρακοστιανά εδέσματα ζεστή φασολάδα και ζωντανή μουσική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος