Τους προστάτες τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω τίμησαν στην Μυτιλήνη, οι πυροσβέστες της Λέσβου

Των Τριών Παίδων εν Καμίνω σήμερα και οι πυροσβέστες της Λέσβου τίμησαν τους προστάτες αγίους τους, στις εγκαταστάσεις της περιφερειακής διοίκησης της πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη, όπου υπάρχει η ομώνυμη εκκλησία.

Έγινε περιφορά της εικόνας στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής και δοξολογία στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, και  κτίστηκε με κόπο και προσωπική εργασία και χρήματα των πυροσβεστών.

Διοίκηση και εργαζόμενοι κάθε χρόνο πραγματοποιούν αυτές τις εκδηλώσεις την ημέρα αυτή στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής στην εκκλησία των Τριών Παίδων εν Καμίνω, φέτος ωστόσο δεν παρέστη η διοίκηση η οποία κάλεσε για την δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης, και την πικρία του εξέφρασε ο  πρόεδρος της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου  Αιγαίου Γιώργος Ντίνος. Με ανακοίνωση της διοίκησης  πάντως ανοιχτές σήμερα είναι για το κοινό οι εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Καρά Τεπέ.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ντίνος, όσο και ο εκπρόσωπος των εποχικών πυροσβεστών Παναγιώτης Δεμερτζής, έκαναν λόγο και για “ελλείψεις σε προσωπικό της υπηρεσίας”. Μέχρι το τέλος του 2022 θα συνταξιοδοτηθούν περί τους 15 μόνιμους υπαλλήλους της πυροσβεστικής στη Λέσβο κάτι που -όπως υποστήριξαν- αποδυναμώνει την υπηρεσία, ενώ το αίτημα οι εποχικοί πυροσβέστες ανά την Ελλάδα να μονιμοποιηθούν καθώς οι ανάγκες στην υπηρεσία αυτή δεν είναι εποχικές ενώ η εμπειρία των εποχικών είναι αναντικατάστατη, κατατέθηκε εκ νέου σαν αίτημα από  τους συνδικαλιστές στην πολιτική και φυσική ηγεσία της πυροσβεστικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος