«Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» – Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο κοινό η έκθεση με φιγούρες PLAYMOBIL για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ , παρουσιάζεται σε θεματικά Μουσεία ανά την Ελλάδα.

Με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL, επιχειρείται μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης σήμερα και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με αντιπροσωπεία του δήμου που ξεναγήθηκαν από τον από τον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας Μουσείων του Ιδρύματος Ανδρέα Λαπούρτο.

«Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» – Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Σχεδιασμός-υλοποίηση διοραμάτων: Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος, Βασιλική Φατή.

Σχεδιασμός-υλοποίηση μεμονωμένων φιγούρων ειδικής κατασκευής: Στέλιος Μυλωνάς.

Στην έκθεση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, μία σύντομη οπτικοακουστική παραγωγή συστήνει τους συλλέκτες στο κοινό και ξεδιπλώνει στιγμές από την πολυετή ενασχόλησή τους με τις φιγούρες PLAYMOBIL, ενώ παράλληλα δείχνει πώς μια απλή φιγούρα του αγαπημένου παιχνιδιού μετατρέπεται σε ήρωα του 1821.

Διάρκεια έκθεσης: 16Ιουνίου έως 17 Οκτωβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 (έως 15/10) & 10:00-17:00 (από 16/10)

Κλειστά: 15 Αυγούστου

Η έκθεση πλαισιώνεται από έντυπο δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος