Την Σάμο επισκέπτονται οι υπουργοί μετανάστευσης της Ελλάδος και εσωτερικών της Αγγλίας

Oι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, οι επιπτώσεις του στην τοπική κοινωνία καθώς και η τουριστική προβολή της Σάμου στη Μεγάλη Βρετανία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της Βρετανίδας Υπουργού Εσωτερικών Priti Patel και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο νησί την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Οι υπουργοί της Βρετανίας και Ελλάδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να έχουν διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Αμέσως μετά την συνάντηση η Βρετανίδα υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για ένα εύρος κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Επίσης, μιλήσαμε για την ισχυρή μας συνεργασία. Δηλαδή, πως μπορούμε να εργαστούμε μαζί, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε μερικές από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το όμορφο νησί και να συναντηθώ με το Δήμαρχο».

Από την πλευρά του και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη της Βρετανίδας Υπουργού εσωτερικών, κ.Patel στη Σάμο.

«Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, μια ασφαλή χώρα από την πανδημία που άνοιξε πάλι στον τουρισμό. Επίσης, με τη Βρετανίδα Υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, που επηρεάζει αμφότερες την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία. Είμαστε χώρες που λαμβάνουμε ροές από ασφαλείς χώρες και αυτό δεν είναι σωστό. Η χώρα μας, εφαρμόζοντας μια ασφαλή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει πλέον αλλάξει την κατάσταση με τη μείωση των ροών κατά 96%, αλλά εδώ στη Σάμο εμφανώς με τη δομή στο Βαθύ να κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και τη νέα δομή να λειτουργεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νέα εικόνα αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Την Τετάρτη το πρωί θα επισκεφτούν την υπό κατασκευή νέα κλειστή / ελεγχόμενη δομή στη θέση Ζερβού, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος