Την Παρασκευή η δίκη των δύο Αφγανών – Είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ως διακινητές- Δηλώσεις Κούλογλου (video)

Την Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί στο Εφετείο Μυτιλήνης, καθώς το μεσημέρι διέκοψε τις εργασίες του,  η έφεση των Αμίρ Ζαχίρι και Ακίφ Ρασούλι από το Αφγανιστάν, που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλακή ως «διακινητές».  Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δικηγόρος τους κ. Χούλης Δημήτρης οι δύο πρόσφυγες ζητούν μια δίκαιη δίκη.

Είχαν συλληφθεί στις 12 Μαρτίου του 2020 ανοικτά της Μυτιλήνης από το Λιμενικό με τη κατηγορία της διακίνησης προσφύγων, αλλά όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται βρέθηκαν στο τιμόνι της βάρκας όταν ο Τούρκος διακινητής τους εγκατέλειψε μεσοπέλαγα με κίνδυνο να πνιγούν. Στη βάρκα επέβαιναν 23 άτομα.

Χθες  διοργανώθηκε συναυλία συμπαράστασης με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών στη Μυτιλήνη από την πρωτοβουλία «Καλλιτέχνες υπέρ μιας δίκαιης δίκης για τον Μοχάμαντ και κάθε Μοχάμαντ», που ξεκίνησε τη δράση της μετά την καταδίκη ενός άλλου πρόσφυγα του Μοχάμαντ Χανάντ Αμντί, που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση, ενώ όπως ισχυρίζεται έσωσε 33 ανθρώπους.

Την Παρασκευή, επίσης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου ευρωβουλευτών της Αριστεράς, οι οποίοι έχουν κληθεί από τον ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη και να υπογραμμίσουν όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Κούλογλου την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για τους πρόσφυγες- μετανάστες καθώς και τον σεβασμό της διεθνούς νομοθεσίας.

Το πρωί έξω από το Δικαστήριο Μυτιλήνης συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος