Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γ.Γ. Δυτικής Λέσβου για την οικοδομική άδεια στην παραλία Ερεσού

Την παραίτησή του από Γενικός Γραμματές του Δήμου Δυτικής Λέσβου υπέβαλε σήμερα το πρωί στο δήμαρχο, ο Άρης Ελευθερίου, για «την άρνηση της Υπηρεσίας δόμησης του δήμου, να υλοποιήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να ανακαλέσει την προέγκριση άδειας δόμησης στην παραλία Αφεντέλι της Ερεσού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο της παραίτησης.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου τέλος Οκτωβρίου είχε αποφασίσει να οριστεί δικηγόρος και να γνωμοδοτήσει για την δυνατότητα ανάκλησηw της άδειας. O δικηγόρος που όρισε ο δήμος, κατέθεσε τη γνωμοδότησή του και ζητά την ανάκληση της άδειας δόμησης. Η γνωμοδότηση κατατέθηκε στην υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου η οποία και θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της. Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα απάντησης στην υπηρεσία σε 50 μέρες.

Να θυμίσουμε ότι μετά τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε ΦΕΚ του 2012 και λάθη στη χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην Ερεσό, που περιορίζει  την αμμουδιά και την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, ο δήμος Λέσβου το 2016 ζήτησε την επαναχάραξη του αιγιαλού στην Ερεσό. Το 2018 προσέφυγε στο ΣΤΕ το οποίο συνεδρίασε τον Ιούνιο του 2020 χωρίς να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η απόφασή του.

Ωστόσο ιδιοκτήτρια οικοπέδου πάνω στην παραλία, στηριζόμενη στο ΦΕΚ του ’12, διεκδικεί να χτίσει στην περιοχή και είχε πάρει άδεια δόμησης.

Ο Γ.Γ. του δήμου Δυτικής Λέσβου στην επιστολή παραίτησή του αναφέρει ότι ο Δήμαρχος έπρεπε να παρέμβει στην υπηρεσία δόμησης για να υλοποιήσει την ανάκληση της άδειας δόμησης.

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο δήμος να ορίσει δικηγόρο και να γνωμοδοτήσει σχετικά με την ανάκληση, πράγμα το οποίο έκανε. Η γνωμοδότηση του δικηγόρου που ζητά την ανάκληση της οικοδομικής άδειας, έχει κατατεθεί στην υπηρεσία δόμησης, από την οποία περιμένουμε την απάντηση. Ότι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το προχωρήσαμε. Ευελπιστώ ότι δε θα αργήσει η απόφαση της υπηρεσίας δόμησης», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος ξαφνιάστηκε σήμερα με την επιστολή παραίτησης του Άρη Ελευθερίου, με το οποίο και θα επικοινωνήσει όπως ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος