Τιμά τους ήρωες της επανάστασης ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου  ” ως ελάχιστη αναγνώριση της ιστορικής διαδρομής των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της υψηλής συμβολικής θέσης που κατέχει αυτός ο τόπος”.    Συγκεκριμένα από  την Τρίτη, 23 Μαρτίου το απόγευμα, η Γαλανόλευκη, κυματίζει στην πρόσοψη του ιερού ναού Αγ. Σπυρίδωνα. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου.

Την παραμονή της Επετείου, θα κυματίζει η Ελληνική σημαία στο λιμεναρχείο Σάμου ενώ ανήμερα την  , 25η Μαρτίου , θα φωταγωγηθεί με την Γαλανόλευκη  η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσας.  “Ως ένδειξη τιμής στους αγώνες των ηρώων μας Ελληνικά ποιήματα της Επανάστασης του ’21, ηχογραφήθηκαν, από μαθητές των Σχολείων μας και από τους νέους που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο μας στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 και θα μεταδοθούν, το πρωί και το απόγευμα, από τα μικρόφωνα που θα εγκατασταθούν έμπροσθεν της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, επί της Παραλιακής Λεωφόρου Θεμιστοκλή Σοφούλη, ενώ  το πρωί της 25ης Μαρτίου 2021, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ο Σύλλογος Αυτοδυτών και ο Δήμος Αν. Σάμου θα υψώσουν μεγάλου μεγέθους σημαία έναντι της πλατείας Πυθαγόρα, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ακόμη, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου θα παρουσιάσει τηλεοπτική εκδήλωση – αφιέρωμα στον “Ύμνον εις την Ελευθερίαν” του Διονύσιου Σολωμού, η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021 στις 9μ.μ., από το κανάλι της Σαμιακής Τηλεόρασης.

Ενόψει της μεγάλης Εθνικής μας Εορτής τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης”, αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος