Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι σύνδεσης Μυτιλήνης – Σμύρνης

Στις 17 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια

Δοκιμαστικό ταξίδι, κενό επιβατών, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 30 Μαΐου στη Μυτιλήνη, το καταμαράν που προβλέπεται να συνδέσει τη Λέσβο με τη Σμύρνη από τις 17 Ιουνίου.

Το πλοίο, που θα περάσει από επιθεώρηση όπως προβλέπεται, θα μεταφέρει αντιπροσωπεία από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, συμφερόντων του δήμου της Σμύρνης και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο λιμενικό ταμείο με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για την έναρξη του δρομολογίου.

Πρόκειται για το πρώτο δρομολόγιο που θα συνδέσει την Σμύρνη με ελληνικό νησί. Το Επιμελητήριο και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, εργάστηκαν για πολλά χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Φώτης Αλντάν, το δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα κάθε Παρασκευή και Κυριακή και θα κοστίζει 85 ευρώ. Το ταξίδι θα διαρκεί 2.40 λεπτά και το καταμαράν θα είναι χωρητικότητας 440 ατόμων.

Η σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη είχε ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, το Μάιο του 2015 μάλιστα το πλοίο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει δρομολόγια, ο σχεδιασμός όμως δεν κατάφερε ποτέ να ευοδωθεί. Εδώ και μήνες με τα στελέχη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και το επιμελητήριο Λέσβου, η συζήτηση έχει αναθερμανθεί και διαπιστώθηκε πρόθεση από το δήμο της Σμύρνης να γίνει πραγματικότητα αυτή η προσπάθεια.

Όσον αφορά τον αρχικό προγραμματισμό σύνδεσης της Σμύρνης με το Πλωμάρι, η πύλη εισόδου Πλωμαρίου δεν έχει ακόμα ανοίξει.  «Το θέμα είναι να ξεκινήσει η σύνδεση, της Σμύρνης με τη Λέσβο”, σημείωσε ο  πρόεδρος της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. “Το ποιο ή ποια λιμάνια θα προσεγγίζει, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η εταιρία, εμείς της δίνουμε τις επιλογές. Το Πλωμαρι πρέπει να ανοίξει φέτος, μπορεί να καθυστερήσει λίγο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμο, αλλά πρέπει να ανοίξει.»

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, τη Σμύρνη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από τη Μυτιλήνη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, όπου είχε επαφές με το δήμο της Σμύρνης αλλά και την Ελληνίδα πρόξενο στη Σμύρνη, ενόψει την έναρξης του δρομολογίου σύνδεσης της Λέσβου με τη μεγαλούπολη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι σύνδεσης Μυτιλήνης – Σμύρνης Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι σύνδεσης Μυτιλήνης – Σμύρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος