ΤΕ Χίου του ΚΚΕ και συνδικάτα τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά

Μέρα Εργατικής Πρωτομαγιάς και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου προχώρησαν σε κατάθεση στεφάνων- γαρυφάλλων τόσο η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ αλλά και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.


Στο μνημείο της εθνικής αντίστασης στη Χίο, προς τιμή της 1ης Μάη, κατέθεσαν στεφάνι ο Στρατής Κακαρίνος από την Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και η Χριστίνα Παληού από τις οργανώσεις της ΚΝΕ.
Δίνοντας ραντεβού την Πέμπτη 6 Μαΐου, στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, κατέθεσαν στεφάνι και οι φορείς:
ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, “Ταξική Ενότητα Οικοδόμων”, σύλλογος γυναικών Χίου, σύλλογος Φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ (παράρτημα Χίου). Επίσης ο γνωστός Χιώτης φωτογράφος Νίκος Ζαχαριάδης, ανιψιός του εθελοντή Δημήτρη Ραπίτη, που πήρε μέρος και θυσιάστηκε στη μάχη του Έμπρο στην μπριγάδα “Νίκος Ζαχαριάδης” στον ισπανικό εμφύλιο.

Δήλωση Γραμματέα ΤΕ Χίου ΚΚΕ

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ και συνδικάτα τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά
“Σήμερα, 1η Μάη, το μυαλό μας είναι στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους ναζί την πρώτη Μάη του 1944, στους ηρωικούς εργατικούς αγώνες του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στους εργάτες που πάλεψαν στο Σικάγο το 1886 και με σκληρούς αιματηρούς αγώνες κατέκτησαν το οκτάωρο», τόνισε στην δήλωσή του ο γραμματέας της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ, Νέστορα Ξυλά.
«Η 1η Μάη δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά και φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του μέλλοντος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επιδιώκει να γκρεμίσει ο,τι κατακτήθηκε εκατό περίπου χρόνια πριν, το οκτάωρο. Να επιβάλλει δέκα ώρες δουλειάς και απλήρωτες υπερωρίες. Αυτά, σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, του κινδύνους νέων πολέμων και προσφυγικών ροών για τον έλεγχο του πλούτου της περιοχής με την εμπλοκή και της ελληνικής αστικής τάξης, δείχνουν με οδυνηρό τρόπο ότι το σύστημα αυτό δεν έχει γιατρειά και δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό.
Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και το λαό με τη δική τους κοινωνική συμμαχία να το ανατρέψουμε. Η πρόταση του ΚΚΕ για ένα νέο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι την εξυπηρέτηση των κερδών των καπιταλιστών είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ. Αυτός ο δρόμος είναι ο σοσιαλισμός κομμουνισμός, αυτό είναι το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας.
Συνεχίζουμε στις 6 Μάη, με απεργία στην Πλατεία Βουνακίου Χίου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση λαών», κατέληξε ο Νέστορας Ξυλάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος