Τα λάθη που έγιναν στην Ά φάση κτηματογράφησης στις δημοτικές ενότητες Μυτιλήνης και Γέρας συζητήθηκαν χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.
Τα λάθη στην καταγραφή των ιδιοκτησιών έγιναν με ευθύνη του Κτηματολογίου και ως μόνη λύση τις τελευταίες δύο δεκαετίες προκρίνεται η επανακτηματογράφηση των περιοχών αυτών με χρηματοδότηση του δημοσίου, λύση που ποτέ δεν προκρίθηκε διαχρονικά από την πολιτεία, όπως είπε ο Π. Παρασκευαΐδης.
Απαντώντας ο Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για το Κτηματολόγιο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ότι «πλέον θα μπορεί κάποιος να εγγράψει ξανά το δικαίωμά του στο ακίνητο, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια, παρα μόνο αν δεν συμφωνεί με τα όμορα ακίνητα ή το δημόσιο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρέπει να ξαναπληρώσει για την εγγραφή.
Πάντως όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο κ. Κυρανάκης θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη στις 11 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει εκ νέου σύσκεψη για το Κτηματολόγιο μετά το ναυάγιο της πιλοτικής εφαρμογής των διορθώσεων που επιχειρήθηκε για 300 από τα πάνω από 11.000 ακίνητα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος