Συζήτησαν για την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα στην Σάμο

Tα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα, τέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλο.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιου, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Β. Πανουράκη, του δημάρχου Δυτικής Σάμου Α. Λυμπέρη και του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου Γ. Κυριαζή. Στην Αθήνα συμμετείχαν από το γραφείο του Υφυπουργού, ο βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Ο κ. Τριαντόπουλος ακούγοντας τα αιτήματα, τις προτάσεις αλλά και τα παράπονα των φορέων σχετικά με την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, δήλωσε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβριο να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ. Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.

Για το θέμα της αποζημίωσης των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στο παρακείμενο δρόμο του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί κ. υπουργός, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του επιμελητηρίου. Εξάλλου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών. Για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμου, ενημέρωσε τον κ. Τριαντόπουλο ο Δήμαρχος Α. Λυμπέρης και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικιών και επιχειρήσεων. Τέλος αναφέρθηκε στην λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου που εδρεύει στο Καρλόβασι.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια και αφορούν σε λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.

Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος