Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας τουρκικών σκαφών

Ζητήματα αλιείας που απασχολούν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (22/10), μεταξύ των δύο υπουργών,  Σπήλιο Λιβανό και Γιάννη Πλακιωτάκη.

Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς και τα περαιτέρω βήματα και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο το θέμα της παράνομης αλιείας από τουρκικά αλιευτικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο .

Ο Υπουργός ζήτησε την άμεση εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας  ότι οι εν λόγω ενέργειες δεν αποτελούν διμερές θέμα, αλλά ευρωπαϊκό, και ζήτησε να ενταθούν οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την τουρκική πλευρά για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και οι δύο Υπαρχηγοί Αντιναύαρχοι Νίκος Ισάκογλου και Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος