ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Πολιτική εκδήλωση με θέσεις για Ισότητα στην Υγεία

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην προ ΕΣΥ περίοδο, θέλουμε γιατρούς αφοσιωμένους στην υγεία των ανθρώπων», τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ανδρέας Ξανθός, που μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές Κώστα Ζαχαριάδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, και την συντονίστρια Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Μιχαλοπούλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.
«Απέναντι σε αυτό το νεοφιλελεύθερο σχέδιο χρειάζονται γενναίες επενδύσεις στην υγεία», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τις προτάσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ, με σοβαρή αναβάθμιση των αποδοχών, την εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών, την πρόσληψη ως μόνιμο προσωπικό των συμβασιούχων κ.α.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Πολιτική εκδήλωση με θέσεις για Ισότητα στην Υγεία

Ο κ. Ξανθός τόνισε επίσης, ότι έχουν τριπλασιαστεί οι ανισότητες στην υγεία, με έναν στους τέσσερις πολίτες να δηλώνει, πως δεν μπορεί να καλύψει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το πισωγύρισμα», σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, θυμίζοντας ότι αντίστοιχο πισωγύρισμα στο ΕΣΥ είχε προσπαθήσει πριν 30 χρόνια μια άλλη Κυβέρνηση, του πατέρα Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε, ότι η κρίση εντείνει τις αδικίες και τις ανισότητες. Εκανε λόγο για παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια όπου και το «καλάθι του νοικοκυριού» της Κυβέρνησης δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα, με τις επιπτώσεις της αγοράς να είναι έντονες στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. «Για αυτό ζητήσαμε αύξηση μισθών», είπε.

Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε οτι “έχουμε απίστευτα θέματα Δημοκρατίας, που ακόμα και αν ο πολίτης λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας φαίνεται να μην τα παρακολουθεί τόσο, εντούτοις τα ζητήματα θεσμών και δημοκρατίας, εξωτερικής πολιτικής, κατάχρηση αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, πολιτικής προστασίας είναι κορυφαία και μείζονα“.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Πολιτική εκδήλωση με θέσεις για Ισότητα στην Υγεία

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το βράδυ της Τετάρτης σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο τις προγραμματικές θέσεις που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και με σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού».

Χθες επισκέφτηκε επίσης το Νοσοκομείο Χίου, ενώ σήμερα θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των άλλων με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Παγχιακό Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος