ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Προτεραιότητα στη νησιωτικότητα – Η κυβέρνηση απαξιώνει τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία”

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε τρία σημαντικά για την κοινωνία ζητήματα, όπως το νερό, η υγειά, και το μεταφορικό ισοδύναμο, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς και οι υποψήφιοι βουλευτές Δημήτρης Μοιρασγεντής και Μαρία Νικολάρα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στα μουλωχτά, την ώρα που η χώρα θρηνεί, επιχειρεί να περάσει νερά και απορρίμματα στην ιδιωτικοποίηση.  Αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ για τον δημόσιο έλεγχο στα ύδατα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 πήρε από ΤΑΙΠΕΔ τις δύο εταιρίες ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και τις πέρασε στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση και δεσμεύεται ότι αν ο λαός τον φέρει στην εξουσία, θα επιστρέψουν στο δημόσιο, όπως αναφέρει και η απόφαση του ΣτΕ».

«Ίσως είναι η πρώτη φορά από καταβολής ελληνικού κράτους , που ανακοινώνει μέσα από ηχογραφημένη εκπομπή , ο χρόνος των εκλογών που αυτό δείχνει  ,  ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ιδιοκτησία του το κράτος», σχολίασε ως νομικός ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μποιρασγεντής ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στα νησιά του νομού Λέσβου. «Από την κυβέρνηση απαξιώνονται οι δομές υγείας, κάτι που ωθεί τους πολίτες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για συνεχή υποβάθμιση και τελικά απαξίωση από την κυβέρνηση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έκανε λόγω η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Νικολάρα τονίζοντας οτι «Το εμβληματικότερο μέτρο προστασίας της νησιωτικοτητας με την υπογραφή του συντρόφου Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε τόσο πρόωρα, μένει απλήρωτο ένα χρόνο για τους επιβάτες ακόμα περισσότερο για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα πρόσφατα επιχειρήσεις που έκλεισαν πληροφορήθηκαν κόπηκαν από τις πιστώσεις που δικαιούνται όσο ήταν σε λειτουργία». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος