Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου: Κάλεσμα για κινητοποιήσεις για να μην γίνει Νέα Δομή στο Θόλος

Κάλεσμα στους πολίτες της Χίου να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδια για δημιουργία Νέας Δομής στην περιοχή Θόλος, απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και κατοίκων του νησιού.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσαν αποφασισμένοι να πουν και πάλι το «μεγάλο όχι» στη δημιουργία μιας Υπερδομής, προτάσσοντας σαν κύριο στοιχείο του αγώνα τους, την ενότητα.

Επισήμαναν, ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου έχει εκφράσει τη θέση του για μια δομή των 500 ατόμων, μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση προσφύγων- μεταναστών. Με έντονο τρόπο σημείωσαν, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τα νησιά να αποτελέσουν «φυλακές ψυχών».

Εκτός από τους προέδρους των κοινοτήτων των όμορων χωριών, παρόντες ήταν οι επικεφαλής τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ΣυμμαΧία Αξιών, Χίος Μπροστά και ΛΑΣ), ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, οι 4 θεματικοί αντιπεριφερεάρχες από τη Χίο, πρώην Δήμαρχοι του (τότε) Δήμου Ομηρούπολης στα όρια του οποίου βρίσκεται η περιοχή του Θόλους, ο Πρόεδρος τους Συνδέσμου κληρικών Χίου και άλλοι πολίτες.

Μάλιστα επισημάνθηκε ιδιαίτερα, ότι δεν ανήκουν στα άκρα αυτοί που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή. Ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για πολιτικό αμοραλισμό αυτών, που επιμένουν στην Υπερδομή, σχολιάζοντας αρνητικά ότι δεν αφήνουν να περάσει καν το Δωδεκαήμερο των γιορτών.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής μετέφερε τη στήριξη του αγώνα και από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
«Θα ήμαστε παντού, ειρηνικά και αποφασισμένοι να μην προχωρήσει η Νέα Δομή. Θα ήμαστε στο τέλος νικητές» σημείωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος