Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου: Οι δίκες συνεχίζονται – Νομοθετική ρύθμιση ζητούν οι μεριδιούχοι

Νομοθετική ρύθμιση για να μην κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές των Συνεταιριστικών Τραπεζών που σταμάτησε η λειτουργία τους, ζητούν οι μεριδιούχοι  7 συνεταιριστικών  τραπεζών σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα Αχαϊκή, Εύβοιας, Δωδεκανήσου, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Λαμίας και Λέσβου – Λήμνου.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου μεριδιούχων της Συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, Βασίλης Γάλλος, “οι τοπικοί βουλευτές των περιοχών αυτών αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος, συμφωνούν με το αίτημα, αλλά η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης δεν έγινε ακόμα”.

Η συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου κατέγραψε ζημία πάνω από 100 εκατομμύρια και σύμφωνα με το καταστατικό της, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση (για την εξέλιξη της οποίας οι μεριδιούχοι-συνεταιριστές δεν έχουν ενημέρωση) οι 6.000 μεριδιούχοι θα πληρώσουν το διπλάσιο της αξίας των μερίδων τους. Η άδεια λειτουργίας της τράπεζας ανεκλήθη το 2012 ενώ τα οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 2004.  

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται στις 2 Μαρτίου στη Μυτιλήνη, σε δεύτερο βαθμό,  η δίκη της γνωστής ως «υπόθεση Μπεμπεδέλλη» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, που ζημίωσε την τράπεζα με 4 εκατομμύρια. Πρόκειται για την πρώτη δίκη για την κακοδιαχείριση της τράπεζας που έφθασε στο δικαστήριο και πρωτόδικα «έπεσαν στα μαλακά» κατηγορούμενοι , αλλά ένοχοι είχαν κριθεί και  τα τρία μέλη του ΔΣ που είχαν αποκαλύψει το οικονομικό σκάνδαλο.

Η δίκη θα ξεκινήσει με την πρόταση του εισαγγελέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος