Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Η στενότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα με τον βασικό προωθητικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας της παραγωγικής δομής της Χίου, τη Μαστίχα, προωθείται μέσω Μνημονίου Συνεργασίας με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ).

Είχε προηγηθεί η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια, Χρυσή Βιτσιλάκη. Για να επισφραγιστεί σήμερα, Δευτέρα, η συνεργασία με την υπογραφή του Μνημονίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ), Καθηγητή Μανώλη Χριστοφάκη και από την πλευρά της ΕΜΧ από τον πρόεδρο, Γεώργιο Τούμπο, και το διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης, Ηλία Σμυρνιούδη.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως:
• H ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
• H υποδοχή από την ΕΜΧ πρακτικά ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών του ΤΔΕ.
• Η συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων του ΤΔΕ με τις ερευνητικές δομές της ΕΜΧ και η ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
• H συνδιοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων.
• Η δυνατότητα στους φοιτητές/φοιτήτριες του ΤΔΕ να εκπονούν διπλωματικές ή διδακτορικές διατριβές, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
• Η συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης της ΕΜΧ στην εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης, του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ