Συνεργασία Χίου με Γιαντάϊ Κίνας σε τουρισμό, πολιτισμό – Κοινό στοιχείο το κρασί

Συμφωνία φιλικής συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Χίου με το Δήμο της πόλης Γιαντάι (στη Βορειοανατολική Κίνα, απέναντι σχεδόν από την κορεατική χερσόνησο).
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας υπέγραψε με το συνάδελφό του Αντιδήμαρχο Γουάνγκ Τζιάν (Wang Jian), κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική πόλη και η Χιώτικη αντιπροσωπεία συμμετείχε διαδικτυακά.

Τη συμφωνία φιλικής συνεργασίας χαιρέτισαν τόσο ο Έλληνας πρέσβης στην Κίνα Γεώργιος Ηλιόπουλος όσο και o πολιτικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Κίνας, στην Ελλάδα Γουάνγκ Κιάνγκ (Wang Qiang).

Σκοπός της υπογραφείσας συμφωνίας, που έχει διάρκεια 5 χρόνια, είναι η από κοινού συνεργασία και ανταλλαγή επωφελούς τεχνογνωσίας στους τομείς ναυτιλίας, οικονομίας, εμπορίου, επιστήμης & τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού, κλπ..

Η συνεργασία θα βασίζεται στην προώθηση φιλίας μεταξύ των δύο λαών καθώς και αλληλοκατανόησής τους.

Συνδετικός κρίκος το κρασί

Η παραθαλάσσια πόλη της Γιαντάϊ, στη Bohai Sea, φημίζεται για τα κρασιά της, το Jinding claret, όπως και η Χίος φημίζεται από την Αρχαιότητα για τον Αριούσιο Οίνο.

Μάλιστα τα τελευταία 15 χρόνια πραγματοποιείται στην πόλη η Διεθνής Έκθεση Οίνου Γιαντάι. Το 2012 έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο όταν φτιάχτηκε μπουκάλι μήκους 30 ποδιών, φάρδους οκτώ ποδιών και βάρους 3 τόνων ώστε να γευτούν όλοι οι συμμετέχοντες στην έκθεση το κρασί της Γιαντάϊ!

Στις αρχές του χρόνου ο Δήμος της Χίου είχε κινηθεί επίσης, έτσι ώστε να αποτελέσει η Χίος τα επόμενα χρόνια, ιδανικό προορισμό για νεόνυμφους από την Κίνα. Κάτι που σίγουρα μπορεί να υποστηριχτεί από τη Γιαντάϊ των 7 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνεργασίας, παρουσιάστηκαν βίντεο από τους δύο Δήμους. Επίσης  έγινε προβολή φωτογραφικής έκθεσης, ανοιχτής στο ευρύ κοινό. Στην έκθεση παρουσιάζεται η Χίος όπως και εικόνες από την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος