Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου ανατολικής Σάμου

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι 16 με κυριότερα την μετονομασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, τη λήψη απόφασης για το καθεστώς του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά, την έγκριση συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την προώθηση της Γεωλογικής κληρονομιάς της Σάμου και την έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 είχε συνεδριάσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανατολικής Σάμου η ανεξάρτητη Επιτροπή για την ονοματοδοσία του Δήμου, που έχει συσταθεί από επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και φιλολόγους, στην οποία προεδρεύει ο φιλόλογος – ιστορικός κ. Γιώργος Αγγελινάρας, για να συζητηθούν οι προτάσεις ονοματοδοσίας του δήμου Ανατολικής Σάμου.

 Μέλη της Επιτροπής που βρίσκονται εκτός Σάμου, όπως οι καθηγητές κ.κ. Βαρβούνης και Καραγιαννίδης, συμμετείχαν τηλεφωνικώς. Μετά το πέρας της συνεδρίασης αιτιολογήθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προταθεί η ονομασία Δήμος Σαμίων.

Η απόφαση έρχεται καθυστερημένα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς μεσολάβησε ο φονικός σεισμός που άλλαξε τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος