Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Σάμου

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χώρας, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και την εκκίνηση των δια ζώσης μαθημάτων, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές καλούνται ξανά να μεταφέρονται στο γειτονικό Δημοτικό Διαμέρισμα των Μυτιληνιών μετά τη μία το μεσημέρι, χωρίς να λειτουργούν οι τάξεις του ολοημέρου.

Να σημειώσουμε ότι ο καταστροφικός σεισμός στις 30 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα το ιστορικό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό σχολείο Χώρας, το οποίο φιλοξενεί 131 παιδιά, να υποστεί τεράστιες ζημιές. Από τη Δημοτική Αρχή αποφασίστηκε ως προσωρινή λύση η τοποθέτηση κοντέινερ στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου με σκοπό τη διεξαγωγή των μαθημάτων των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, με παράλληλη μετακίνηση των μαθητών των υπολοίπων τάξεων στο δημοτικό σχολείο Μυτιληνιών.

Ο Σύλλογος σε συνεχείς οχλήσεις λάμβανε προφορικές διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές, ότι η προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου θα έχει ολοκληρωθεί στο χώρο των ΣΟΑ Χώρας και θα λειτουργήσει εκεί με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Παρόλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση έως σήμερα . Ο Διευθυντής του σχολείου, Παναγιώτης Ζαβουδάκης, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον ανάδοχο εργολάβο που τοποθετήθηκε την Μ. Τρίτη ότι σε 15 ημέρες θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος του πρώην στρατοπέδου της Χώρας και να εγκατασταθούν τα 12 κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν το σύνολο των μαθητών του εν λόγω δημοτικού σχολείου. Οι γονείς αποφάσισαν να δώσουν στον εργολάβο το περιθώριο των δύο εβδομάδων, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από τα μαθήματα εξάλλου απείχαν και οι 29 μαθητές που μετακινούνται από το Ηραίον στο Δημοτικό σχολείο Παγώνδα. Οι γονείς τους αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το τμήμα των 100 μέτρων του οδοστρώματος, που θα επιτρέπει στο σχολικό λεωφορείο να αποβιβάζει τους μαθητές στην είσοδο του σχολικού κτιρίου. Οι γονείς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, που έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να περπατήσουν μια απόσταση 400 μέτρων μέχρι να φτάσουν στο σχολείο ενώ περνούν από σημεία με επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς ότι θα πρέπει να γίνει μια διμερής σύμβαση με τη Δασική υπηρεσία, καθώς το κομμάτι του δρόμου είναι σε αναδασωτέα περιοχή, ενώ θα πρέπει να εξευρεθεί και το ανάλογο κονδύλι. Το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των γονέων και της προϊσταμένης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ την Τετάρτη το πρωί οι γονείς ζήτησαν να επισκεφτούν την Εισαγγελία και να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν κάνει από την πλευρά τους, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών τους στο σχολείο του Παγώνδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος