Συνεχίζεται η πίστωση χρημάτων στους σεισμόπληκτους μέσω της αρωγής

Πιστώθηκαν τα χρήματα σε σεισμόπληκτους της Σάμου που είχαν υποβάλλει την σχετική αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, για την πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής. Πρόκειται για τη δεύτερη πληρωμή που γίνεται στους δικαιούχους της Σάμου ενώ υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στην σχετική πλατφόρμα λήγει στις 14 Ιανουαρίου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε: «Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι πληρωμές πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής στους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας, σε συνέχεια του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ σε 490 δικαιούχους, ενώ αν λάβουμε υπόψη και την προηγούμενη καταβολή, συνολικά έως τώρα έχουν πιστωθεί 4.350.237,07 ευρώ σε 587 δικαιούχους».

Να σημειώσουμε ότι δικαιούχοι της πρώτης αρωγής έναντι  της στεγαστικής συνδρομής, είναι όσων τα σπίτια που δηλώνονται ως κύριες κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί από τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα και μπορούν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να λάβουν άμεσα έως 14.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος