Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Σάμου η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου που συμμετείχαν στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία είχε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, επικεφαλής κλιμακίου της Τ.Ε Σάμου του κόμματος.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ενημέρωσαν τη βουλευτή για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής του οργανογράμματος τον οποίο χαρακτήρισε απαρχαιωμένο με συνέπεια να μην ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν υπόμνημα στην βουλευτή και στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων, με την Μαρία Κομνηνάκα να υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει ερωτήσεις για το Νοσοκομείο Σάμου, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και το ίδιο θα πράξει και τώρα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι στην είσοδο του Νοσοκομείου, όπου η κ. Κομνηνάκα στον χαιρετισμό της προς τους συγκεντρωμένους, υπενθύμισε ότι από την αρχή της πανδημίας, το ΚΚΕ υποστήριξε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις με σταθερή σχέση εργασίας όλου του απαραίτητου προσωπικού και ενίσχυση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Υπήρξε συνάντηση και με τον διοικητή του Ιδρύματος Νικόλαο Στεφανή, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση του Νοσοκομείου, παραδεχόμενος ότι ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες. Υποστήριξε όμως ότι με καλή διαχείριση και μοίρασμα δίκαια της πίτας μπορούν να λύνονται προβλήματα. Παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, ενώ σχετικά με τις αναστολές είπε ότι εφαρμόζει το νόμο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ από την πλευρά της αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου και όχι η διαχείριση της φτώχειας.

Τέλος η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε για λίγο την κουζίνα του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του χρόνου, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα ανανεωθούν ή – όπως φοβούνται – θα δοθεί η εστίαση σε εργολάβο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος