Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% την φορολογία εισοδήματος για τους Μαστιχοπαραγωγούς, εξισώνοντας τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς με την συμβολαιακή γεωργία, παρουσίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου (και Βουλευτής Χίου) Νότης Μηταράκης στη συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και προέδρους πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 25/9, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Ολύμπων, μετά από πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργού, «η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έθεσε ζητήματα, όπως η στήριξη των νέων αγροτών, τα οποία και θα συζητηθούν σε συνάντηση που κανονίστηκε να πραγματοποιηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.
«Επίσης, για το θέμα των πρόσφατων ζημιών στις καλλιέργειες, ο Υπουργός τόνισε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζο και ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται στη Χίο το κλιμάκιο του Οργανισμού. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους εργάτες γης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με το κτηματολόγιο».

«Η μείωση κατά 30% και 50% της φορολογίας για τους μαστιχοπαραγωγούς στη Χίο αποτελεί ουσιαστική στήριξη για την ανάπτυξη του νησιού μας. Είναι δεύτερη μεγαλύτερη φορολογική παρέμβαση που κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο μετά τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ. Είμαστε δίπλα στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους ευχαριστώ για την συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος, επισήμανε πάντως και τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να τύχουν της φορολογικής ελάφρυνσης κατά 30% και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ενώ σημείωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με αναρτήσεις άλλων μελών του Δ.Σ. της ΕΜΧ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μηταράκης εκδήλωσε την πρόθεσή του να καλλιεργήσει μαστιχόδεντρα σε αγροτεμάχιο που αγόρασε στη νότια Χίο.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, ο κ. Τούμπος μας είπε ότι «τους ενημέρωσε ότι έχει αγοράσει κτήμα στην περιοχή Βοκαριά και θα επενδύσει στα μαστιχόδεντρα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω κάτι άλλο».

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ από την ώρα που κάποιος έχει μαστιχόδεντρα ή παράγει μαστίχι έχει δικαίωμα να εγγραφεί στον πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό της περιοχής του (στη συγκεκριμένη στα Νένητα).

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε πρόεδρο ΕΜΧ
Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑΗ συνάντηση που είχε ο υπουργός κ. Μηταράκης προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
«Την Κυριακή στους Ολύμπους ο κ. Μηταράκης μίλησε στους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών της ΕΜΧ.
Προφανώς ο κάθε βουλευτής έχει το καθήκον και το δικαίωμα να συνομιλεί με φορείς και συλλογικότητες, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο .
Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση είχε παραπάνω από έναν λόγους ο κ. Μηταράκης να μιλήσει με μαστιχοπαραγωγούς, αφού είναι πλέον και ο ίδιος , και αφού όπως εκείνος δήλωσε πρόσφατα , καμία πόρτα δεν πρέπει να κλείνουμε.
Και αναρωτιόμαστε εμείς μήπως εκτός από αυτή του ηθοποιού θέλει να κρατήσει ορθάνοιχτη και αυτή του προέδρου της ΕΜΧ;
Το πρωτοφανές φυσικά δεν είναι η πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη.
Το πρωτοφανές και επιλήψιμο είναι ότι η πρόσκληση προς τους προέδρους έγινε εκτός από το γραφείο του υπουργού και από την γραμματεία του προέδρου της ΕΜΧ. Και μάλιστα και τηλεφωνικά και με μέιλ.
Από ότι φαίνεται όταν ο κ. Τούμπος , κατηγορούσε άλλους για κομματικούς ινστρούχτορες, καθόταν μπροστά σε καθρέφτη.
Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι αυτή η θέση που κατέχει, ιστορικά και διαχρονικά είναι μια θέση και ένας θεσμός που ενώνει όλους τους μαστιχοπαραγωγούς και δεν είθισται να χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες.
Ελπίζουμε τουλάχιστον κ. Μηταράκη και κ. Τούμπο να είχατε το θάρρος να ενημερώσετε τους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση ότι το μέρισμα που παίρνουν οι μαστιχοπαραγωγοί δεν είναι αποτέλεσμα ούτε της δικής σας διακυβέρνησης και φυσικά ούτε πρωτοβουλία της δικής σας διοίκησης».

Η αντίδραση του Νότη Μηταράκη
«Αντί να πει ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαρητήρια στην ΕΜΧ που το αίτημα της για μείωση κατά 30% της φορολογίας των μαστιχοπαραγωγών υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση ΝΔ, διαμαρτύρονται γιατί η ΕΜΧ συνέδραμε στο αίτημα του Βουλευτή Χίου να συναντήσει οργανωμένα τα στελέχη της ΕΜΧ. Κρίμα…».

Απάντηση Προέδρου ΕΜΧ
Συνάντηση Ν. Μηταράκη με Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑΕπίσης σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος τη ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος σχολιάζει
“Διαβάζω μια ανακοίνωση του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την χθεσινή συνάντηση μας με τον Υπουργό κο Μηταράκη καθώς και την εμπλοκή του ονόματος μου σε φανταστικά σενάρια άνευ αντικειμένου.
Να ενημερώσω λοιπόν τους αρμόδιους του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αίτημα του κου Μηταράκη για συνάντηση στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, διαβιβάστηκε από την Γραμματεία της ΕΜΧ με SMS προς τους Προέδρους των Συνεταιρισμών καθώς και με email προς τα μέλη του ΔΣ. Αυτό είθισται κι αυτό κάναμε.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσαμε και στις αρχές του 2022 εάν οι υπεύθυνοι του κόμματος σας, ζητούσαν συνάντηση μαζί μας, και δεν λειτουργούσαν εν κρυπτώ, ερήμην της ΕΜΧ, προσκαλώντας τους Προέδρους των Συνεταιρισμών, σε συγκεντρώσεις σε Νένητα και Καλαμωτή προς άγρα εκλογικής πελατείας και με πρόσχημα την κατά φαντασία εισαγωγή επενδυτών στους Συνεταιρισμούς.
Αγαπητοί μου ούτε κομματική ταυτότητα διαθέτω ούτε λειτουργώ με τα δικά σας κριτήρια.
Διοικούμε την Ναυαρχίδα της Οικονομικής Δραστηριότητας του νησιού, και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστια ευθύνη, ως εκ τούτου δεν δικαιούμαστε να παίρνουμε μέρος στα δικά σας ανίερα κομματικά παιχνίδια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος