Συνάντηση Δημάρχου Χίου με Γ. Γεραπετρίτη: Χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ – Σχόλιο Γ. Καμίνη (video)

Με τη δέσμευση για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ενός εκατομμυρίου ευρώ ανά Δήμο ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των Δημάρχων των τριών Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που στην περιοχή τους υπάρχουν Δομές προσφύγων- μεταναστών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, η συνάντηση έγινε μετά από κοινό αίτημα που είχαν καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου (Στρατής Κύτελης και Γιώργος Στάντζος αντίστοιχα), ώστε να εκθέσουν ζητήματα για προβλήματα που απασχολούν τους δήμους εξαιτίας της πανδημίας αλλά και των συνεπειών του μεταναστευτικού.

Τη χρηματοδότηση του ενός εκατομμυρίου ΕΥΡΩ για τον κάθε Δήμο, όπου μένει να επιλυθεί ο τρόπος που θα δοθεί, χαρακτηρίστηκε από το Δήμαρχο Χίου ως «πασπαρτού». Όπου θα μπορούν οι Δήμαρχοι να καλύψουν ανάγκες στην καθαριότητα, σε υγειονομικό υλικό, ανάγκες στα σχολεία και γενικά «να κλείσουν τρύπες».

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια εξασφαλίστηκε επίσης έξτρα πρόγραμμα διαφήμισης των νησιών.

Εμφανώς ικανοποιημένος με τη συνάντηση ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας ότι: «δραττόμενοι της ευκαιρίας να ζητήσουμε όλα εκείνα από το Κέντρο Εξουσίας, που καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει να μιλάς στην «πηγή» για να δεις πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου».

Χωρίς δέσμευση για τις Νέες Δομές 

Σε ότι αφορά το προσφυγικό- μεταναστευτικό ετέθη το ζήτημα για Χίο και Λέσβο, αφού η Σάμος έχει ολοκληρώσει τη Νέα Δομή, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κάρμαντζη.

Μεταφέρθηκαν στον υπουργό Επικρατείας οι θέσεις των δημοτικών συμβουλίων και έλαβαν ως απάντηση από τον κ. Γεραπετρίτη ότι «η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις, στις απόψεις τις οποίες έχει». Χωρίς να πάρουν κάποια απάντηση στο τι μέλει γενέσθαι στο θέμα της κατασκευής νέων δομών σε Χίο και Λέσβο.

Στην ερώτηση αν έγινε κοινωνός ο κ. Γεραπετρίτης για τις κλήσεις πολιτών για τα όσα συνέβησαν τα Θεοφάνεια στη Χίο, ο Σταμάτης Κάρμαντζης απάντησε πως δεν ανέφερε τίποτα στον κ. Γεραπετρίτη. «Αλλωστε ο υπουργός τα γνωρίζει», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο Γιώργου Καμίνη 

Συνάντηση Δημάρχου Χίου με Γ. Γεραπετρίτη: Χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ – Σχόλιο Γ. Καμίνη (video)“Δεν μας εκπλήσσει η αποδοχή κάποιων οικονομικών αιτημάτων των Δημάρχων Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, μετά τη χθεσινή μεταξύ τους συνάντηση”, σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Καμίνης.

“Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή: προκειμένου να μην υποστεί εκλογική φθορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχει επιλέξει να μετατρέψει τα νησιά σε μόνιμα δεσμωτήρια μεταναστών και προσφύγων. Και για να το πετύχει αυτό, είναι πρόθυμη να κάνει όσες «οικονομικές χάρες» χρειάζεται εν είδει ανταπόδοσης… Ο κ. Γεραπετρίτης, στη χθεσινή συνάντηση, επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι «αμετακίνητη» στην απόφασή της να δημιουργήσει υπερμεγέθεις δομές φιλοξενίας στα νησιά. Όπως είπαμε, ουδεμία έκπληξη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος