Συμμετείχαν και οι Σαμιώτες υγειονομικοί στην πανελλαδική κινητοποίηση

Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου στην πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απαίτησαν για πολλοστή φορά τη στελέχωση του νοσοκομείου Σάμου, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους για εφημερίες ρεπό, αργίες και υπερωρίες για τα οποία υπάρχουν οφειλές από τον Φεβρουάριο του 2021, την κάλυψη εφημερίων στην παιδιατρική κλινική και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου και τη χορήγηση αδειών και ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους.

Εστίασαν και στο θέμα της έλλειψης μόνιμου παιδιάτρου που αφήνει ακάλυπτη για μια εβδομάδα την μαιευτική και την παιδιατρική κλινική.

Οι συγκεντρωμένοι υγειονομικοί έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα το κεντρικό δρόμο έξω από το νοσοκομείο. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, προσερχόμενη η διοικήτρια του νοσοκομείου κλήθηκε από τους εργαζόμενους να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους, χωρίς ωστόσο -όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους- να αναταποκριθεί στο κάλεσμα.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν όλους τους Σαμιώτες για να διεκδικήσουν τις δωρεάν παροχές δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που δικαιούνται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος