Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Σάμου: Προβλήματα που οφείλονται στην υποστελέχωση

Για «μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σάμου και οφείλονται κυρίως στην υποστελέχωση του» κάνει λόγο για πολλοστή φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σε σχετική ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι «η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη. Οι μισές ιατρικές ειδικότητες απουσιάζουν πλήρως, ενώ όπου υπάρχουν γιατροί είναι ελάχιστοι ή ένας ανά ειδικότητα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την κάλυψη των εφημεριών».

Συγκεκριμένα καταγράφουν ακάλυπτες εφημερίες σε βασικά τμήματα, όπως:- στη ΜΕΘ, με έναν μόνο εντατικολόγο,- στην Παθολογική Κλινική, με έναν παθολόγο,- στην Παιδιατρική, με έναν παιδίατρο,- στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, με έναν ακτινολόγο, ενώ το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί κυρίως με αγροτικούς γιατρούς και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

«Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία του λαού της Σάμου. Κανείς δεν μπορεί να μιλά για «επιτυχημένες διακομιδές», όπως δημοσιεύει η Διοίκηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… η Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του «κόστους –όφελος» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σταμάτης Φιλιππής. Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τις ελλείψεις και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως στη νοσηλευτική υπηρεσία, όπου -όπως υποστηρίζουν- νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. «Στον εργαστηριακό τομέα (μικροβιολογικό, αιμοδοσία, ακτινοδιαγνωστικό) το προσωπικό είναι ελάχιστο», αναφέρουν, με σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των βαρδιών και στη χορήγηση αδειών, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει αρκετοί εργαζόμενοι χωρίς να αντικατασταθούν. Αντίστοιχα μεγάλος είναι ο φόρτος εργασίας και στη Διοικητική Υπηρεσία, που καλείται να σηκώσει τεράστιο όγκο δουλειάς με ανεπαρκές προσωπικό Κάνουν λόγο για «τραγική κατάσταση» στο προσωπικό καθαριότητας, εστίασης, αποθηκών, πλυντηρίων και τεχνικής υπηρεσίας ακόμη και το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου. «Ο κεντρικός λέβητας του Νοσοκομείου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί, αφήνοντας ασθενείς και εργαζόμενους χωρίς κεντρική θέρμανση μέσα στον χειμώνα» δηλώνουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι και τη νέα χρονιά, θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό της Σάμου «για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος