Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών: Προβληματισμός για τη νέα έξαρση των ιώσεων

Tον ιδιαίτερο προβληματισμό του καταθέτει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για το νέο κύμα έξαρσης των ιώσεων που βρίσκει όπως αναφέρει εκτεθειμένους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και στο έλεος της ατομικής ευθύνης.

Αναφέρουν ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας ενώ ήδη οι απουσίες των παιδιών από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

«Το κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης στη διαχείριση της κατάστασης αποτελεί συνέχεια της άθλιας διαχείρισης της πανδημίας και της συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοΐου. Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα, ακατάλληλες αίθουσες που συμβάλλουν αρνητικά στην εξάπλωση των λοιμώξεων, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, ελλείψεις ακόμα και σε αντισηπτικά, σε προϊόντα καθαρισμού. Επιπλέον, σημειώνονται αρκετές απουσίες και εκπαιδευτικών, των οποίων τα κενά καλύπτονται «εκ των έσω» με αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, ή με μετακινούμενους αναπληρωτές, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς καλύπτουν κενά και τοποθετούνται κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό σχολείο σε οποιαδήποτε περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν» δηλώνουν με έμφαση ενώ εστιάζουν στη δραματική κατάσταση που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως οι παιδιατρικές κλινικές. Ακόμη κάνουν λόγο για τις μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα ακόμη και στοιχειώδη όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, ακόμη και παιδιατρικά!

Για τους λόγους αυτούς καλούν όλους τους συναδέλφους τους αλλά και όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα για να μη μείνει κανένας χωρίς δωρεάν περίθαλψη και φάρμακο.

Ζητούν

• Να απαγορευτούν χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων.

• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται.

• Άμεση στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, ειδικά για την περίθαλψη των παιδιών.

• Να παρθούν μέτρα για εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με βάση τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και των Ενώσεων Γονέων.

• Να καλυφθούν με νέες προσλήψεις όλα τα υπάρχοντα κενά, αλλά και αυτά που θα προκύψουν.

• Ειδικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που νοσούν, να δοθεί ειδική άδεια ασθενείας πλέον της αναρρωτικής χωρίς περικοπή σε μισθό και προϋπηρεσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος